Šta devojkama najviše smeta kod muškaraca

Misterije ljudskog organizma

Koje su granice ljudske izdržljivosti

Višeljublje – model emotivnih odnosa ili opasnost za ljubavne veze

Intervju: “Goblini” o nastupu u Beogradu, emocijama i muzičkim legendama

Ako je voliš, ne dozvoli da se pored tebe oseća nesigurno

Greške koje praviš tražeći smisao u svom životu

Pet vežbi za unapređenje brzine tokom treninga

Svi trendovi koje moraš da ispratiš u 2018.

Tajne dobrog + urbanog stila za muškarce koji nemaju mnogo vremena za to

Velike misli o snovima i uspehu Volta Diznija

Načini na koje nesvesno sabotiraš svoju budućnost

Praktični saveti za dugu i stabilnu vezu

Bezazleni simptomi koji mogu da ukazuju na ozbiljnije probleme

Bezazleni simptomi koji mogu da ukazuju na ozbiljnije probleme

1/3

Ne treba biti hipohondar i zbog svake promene ili nelagodnosti trčati kod lekara i plašiti se najgorih ishoda. Niti treba biti neodgovoran i nikada ne ići na konsultacije i kontrolu. Treba poznavati i osluškivati sebe, da bi mogao da razlikuješ bezazleno od zabrinjavajućeg i da bi znao kada treba da se obratiš lekaru iako bi radije ignorisao sve simptome, lečio se sam ili čekao da prođe. Neki mali znaci upozorenja koje zanemaruješ, mogu da ukažu na ozbiljnije probleme.

Rukopis ti se menja

Možda ne primećuješ da imaš neke poteškoće u sitnoj motorici, ali ako ti je sopstveni rukopis čudan – slova su ti manja, razvučenija, nečitkija – to možda ukazuje na razvoj tremora u mišićima koji može da bude rani pokazatelj Parkinsonove bolesti. Tipičan simptom su manja i oštrija slova, što pokazuje da se ruka bori da centrira olovku na papir. Kao sav savremeni svet, možda si zaboravio i da koristiš olovku i papir, jer se služiš tastaturom, ali ako primećuješ da moraš da se trudiš da umiriš ruku da bi obavio nešto precizno, obavi jednostavan test – napiši nekoliko rečenica na papiru.

Opažaš promene na koži

Suvoća kože i svrab se često javljaju, u zavisnosti od godišnjeg doba, količine odeće, deterdženta, sapuna. Ali ako ni jednim od ovih razloga ne možeš da objasniš promene, a osećaš da ti je koža suvlja, da se svrab pojačao, da se ponegde javlja crvenilo ili zadebljanja i veća osetljivost nego inače, trebalo bi da se obratiš lekaru. Osećaj da ti se koža zateže može da bude znak visokog krvnog pritiska, ili problema sa bubrezima. Suva koža zbog koje se stalno češeš može da ukazuje na poremećaj rada štitne žlezde, nedostatak nekih elemenata u ishrani, ili čak na neko autoimuno oboljenje.

zdravlje simptomi 3 Bezazleni simptomi koji mogu da ukazuju na ozbiljnije probleme

Wannabe TV

Editors choice