Popularnost hrani vaš ego – poštovanje hrani vašu dušu

Veliki poroci velikih pisaca

Citati Thomasa Manna o čoveku, ljubavi, istini i vrlinama

8 Netflixovih Marvel heroja koje bismo voleli da vidimo u MCU

Zanimljive činjenice koje treba da znate o Tomu Hardyju

10 glumica u koje smo bili zaljubljeni 90-ih

Ivan Divan: “Ne bih odvajao svoju čovečnost od umetnosti”

Postavljanje granica – znak zrelosti i stabilnosti

Kako da bolje podnesete odbijanje

Iritantne stvari koje vam sigurno neće nedostajati – jer ste singl

Ovo je hrana od koje će vam mamurluk biti “kao rukom odnesen”

Ovo su najplaćeniji sportisti u 2021. godini, a evo koliko oni zarađuju

Hrvatska kompanija Rimac postaje većinski vlasnik Bugattija

Stvari koje rade pravi džentlmeni

Ovo je hrana koju bi trebalo da izbegavate nakon što napunite trideset

Zdravlje i fitnes

Bezazleni simptomi koji mogu da ukazuju na ozbiljnije probleme

1/3

Ne treba biti hipohondar i zbog svake promene ili nelagodnosti trčati kod lekara i plašiti se najgorih ishoda. Niti treba biti neodgovoran i nikada ne ići na konsultacije i kontrolu. Treba poznavati i osluškivati sebe, da bi mogao da razlikuješ bezazleno od zabrinjavajućeg i da bi znao kada treba da se obratiš lekaru iako bi radije ignorisao sve simptome, lečio se sam ili čekao da prođe. Neki mali znaci upozorenja koje zanemaruješ, mogu da ukažu na ozbiljnije probleme.

Rukopis ti se menja

Možda ne primećuješ da imaš neke poteškoće u sitnoj motorici, ali ako ti je sopstveni rukopis čudan – slova su ti manja, razvučenija, nečitkija – to možda ukazuje na razvoj tremora u mišićima koji može da bude rani pokazatelj Parkinsonove bolesti. Tipičan simptom su manja i oštrija slova, što pokazuje da se ruka bori da centrira olovku na papir. Kao sav savremeni svet, možda si zaboravio i da koristiš olovku i papir, jer se služiš tastaturom, ali ako primećuješ da moraš da se trudiš da umiriš ruku da bi obavio nešto precizno, obavi jednostavan test – napiši nekoliko rečenica na papiru.

Opažaš promene na koži

Suvoća kože i svrab se često javljaju, u zavisnosti od godišnjeg doba, količine odeće, deterdženta, sapuna. Ali ako ni jednim od ovih razloga ne možeš da objasniš promene, a osećaš da ti je koža suvlja, da se svrab pojačao, da se ponegde javlja crvenilo ili zadebljanja i veća osetljivost nego inače, trebalo bi da se obratiš lekaru. Osećaj da ti se koža zateže može da bude znak visokog krvnog pritiska, ili problema sa bubrezima. Suva koža zbog koje se stalno češeš može da ukazuje na poremećaj rada štitne žlezde, nedostatak nekih elemenata u ishrani, ili čak na neko autoimuno oboljenje.

zdravlje simptomi 3 Bezazleni simptomi koji mogu da ukazuju na ozbiljnije probleme

Wannabe TV

Editors choice