Bez obzira da li je iz medicinskih razloga ili ne, borba sa hroničnim umorom je veoma iscrpljujuća. Ako svako jutro stavljate budilnik na odlaganje, a u 3 popodne ne možete da držite oči otvorene, onda sigurno znate šta znači kada ste stalno umorni. Međutim, okolina često ne razume ovakve ljude, misleći da oni ipak malo preteruju. Zbog toga izdvajamo nekoliko činjenica, koje samo oni koji se svakodnevno bore sa hroničnim umorom, razumeju.

Nikad ne pogledate film do kraja

Bez obzira da li ste u bioskopu ili ušuškani u svom krevetu, ta atmosfera je za vas suviše uspavljujuća, tako da često ne stignete da vidite rasplet filma. Zamračena prostorija, meka sedišta ili krevet, tišina vas prosto uljuljkuju u san.

Spavate u dnevnoj sobi češće nego u spavaćoj

Kratkotrajna dremka posle posla vama se najčešće pretvori u prespavljivanje cele noći na trosedu. Ako se i probudite u neko doba, suviše ste umorni i letargični da odete do spavaće sobe, tako da vam je najlakše da ostanete gde jeste.

umor1 Činjenice koje samo hronično umorni mogu da razumeju

Ne pijete vino

Vino, pogotovo crno, izbegavate da pijete, naročito kada ste u nekom društvu, zato što vas čini pospanim.

Osećate se kao da imate hroničnu mononukleozu

Svi simptomi su prisutni: teško vam je da ustanete iz kreveta, konstantno ste bez energije, a pomisao da ostanete budni više od šest sati vam stvara groznicu.

Comments