Svaki sport oslobađa stresa i podstiče lučenje hormona sreće, a onaj kojim se baviš uz šalu i prijateljsko zadirkivanje, pravi je provod. Zbog toga kuglanje pozitivno utiče na tvoje opšte zdravstveno stanje – kondiciju, osećanje radosti i ispunjenosti, opuštanje i zdrav zamor, posle koga se lepše spava.

Iz svih ovih razloga, kuglanje je dobar izbor i kod lečenja depresije. Podrška porodice i prijatelja ne znači da oni treba da sede oko tebe i drže te za ruku dok se ti prepuštaš malodušnosti i bezvoljnosti, već može da se organizuje i kao zajednička zabava, a kuglanje je idealno za to. Da bi se bavio kuglanjem, nije ti potrebna nikakva posebna veština, ni sportski duh, ni oprema. Dobro društvo i nastojanje da pogodiš čunjeve – jednom kad te ponese, nećeš hteti da prestaneš, jer je opuštajuće i podstiče dobro raspoloženje (baš zbog povećanja nivoa dopamina, koji je u depresiji u deficitu).

Kuglanje je sport koji će verovatno biti zabavan i tvojoj devojci (za razliku od fudbala) i u kome ravnopravno možete da učestvujete kao laici i tako provedete kvalitetno vreme u druženju, igri i zabavi, sami, ili u društvu, kako vam više odgovara.

kuglanje 1 Evo zašto je kuglanje pravi sport za tebe

Izvor fotografija: unsplash.com

Brankica Milošević

Comments