Verovatno ste i vi među mnogobrojnim osobama koje se teško bude, te uvek odlažu alram za još samo 5 minuta. I to je sasvim normalno. Jedni ujutru imaju problem da ustanu istog trenutka, zbog čega ustajanje odlažu bar i na minut, dok postoje i oni drugi, koji odmah nakon alarma ustaju i dobro se osećaju. No, bilo kojoj grupi da pripadate, jedno je sigurno, to kako spavate, kao i još neki faktori o kojima će se govoriti, utiču na to kakvi ste kada se budite ujutru. Ukoliko vas ustajanje muči, probajte formulu za dobar san i lako buđenje, te smo sigurni da će vam iz dana u dan biti sve lakše i bolje.

Formula za lep san i lako buđenje Formula za lep san i lako buđenje

Ni o kakvoj naučnoj formuli se ne radi, već je samo bitno da vodite računa o tome šta jedete i radite pre spavanja, ali ne samo nekih sat vremena pred spavanje, već sve počinje mnogo pre, čak 10 sati pre nego kažete “laku noć“. Ukoliko vam nije jasno kako to, onda je vreme da saznate za formulu 10-3-2-1-0 i da rešite ovaj problem jednom zavuek.

10 sati pre spavanja

Ukoliko ste neko ko voli da pije veće količine kafe, potrebno je da znate da je potrebno da se organizam očisti od kofeina čak 10 sati. Naravno, svako od nas zna koliko nam kofein smeta u spavanju, ali i onda kada mislite da vam ne pravi nikakve probleme, kofein vam ne dozvoljava da kvalitetno spavate, zbog čega je ustajanje teško. Zato, 10 sati pre spavanja nemojte unositi napitke koji su bogati kofeinom, poput kafe, čaja crnog ili zelenog, energetskih pića…

Comments