Pored treninga tela veoma je bitan i trening uma, a jedan od načina da ojačate mentalno jeste da redovno meditirate. Meditacija i trening predstavljaju holistički pristup i zajedno će od vas stvoriti jakog muškarca koji će znati da se izbori sa bilo kojom vrstom stresa.

Meditacija ne mora trajati više od 10 minuta dnevno, ujutro, kada se probudite ili uveče pre nego što odete na spavanje. Kada je meditiranje u pitanju, veoma je važno da osluškujete svoje telo. Sami odredite kada vam najviše odgovara da meditirate i koliko. Pojedini ljudi su u stanju da meditiraju i po sat i više vremena. Ali, verovatno je najbolje da počnete sa 10 minuta, gde ćete slušati vođene meditacije, dok ne naučite kako ceo taj proces treba da izgleda.

Sasvim je moguće da vam meditacija u početku uopšte neće prijati jer nećete moći da se skoncentrišete i ispraznite sopstvene misli. To je uglavnom najveća borba onih koji počinju sa meditacijom. Možete imati i negativne emocije, frustracije i bes. Tada dopustite sebi da te emocije prođu i razmislite odakle one dolaze.

Meditacija može pomoći kod mnogih problema u vašem životu. Postaćete svesniji sebe i svojih postupaka, bićete više u sadašnjosti, ne na autopilotu. Meditiranje ima razne pozitivne efekte, ali postoje neke zamke koje bi trebalo da izbegnete.

Prvih nekoliko meditacija ne treba da traju duže od 10 minuta

Nemojte odmah ciljati na to da meditirate 30 minuta ili sat vremena. Vrlo je verovatno i da će vam tih 10 minuta biti dugačko kao večnost. Ako zagrizete više nego što možete da progutate, onda se znatno povećavaju šanse da vam se meditacija neće dopasti.

Poenta meditacije jeste da se suočite sa sobom i da radite na sebi, ali u čitav taj proces bi trebalo da ulazite postepeno.

Comments