Popularnost hrani vaš ego – poštovanje hrani vašu dušu

Veliki poroci velikih pisaca

Citati Thomasa Manna o čoveku, ljubavi, istini i vrlinama

8 Netflixovih Marvel heroja koje bismo voleli da vidimo u MCU

Zanimljive činjenice koje treba da znate o Tomu Hardyju

10 glumica u koje smo bili zaljubljeni 90-ih

Ivan Divan: “Ne bih odvajao svoju čovečnost od umetnosti”

Postavljanje granica – znak zrelosti i stabilnosti

Kako da bolje podnesete odbijanje

Iritantne stvari koje vam sigurno neće nedostajati – jer ste singl

Ovo je hrana od koje će vam mamurluk biti “kao rukom odnesen”

Ovo su najplaćeniji sportisti u 2021. godini, a evo koliko oni zarađuju

Hrvatska kompanija Rimac postaje većinski vlasnik Bugattija

Stvari koje rade pravi džentlmeni

Ovo je hrana koju bi trebalo da izbegavate nakon što napunite trideset

Zdravlje i fitnes

Grickajte, ali zdravo!

Postoji užina. A postoji i grickanje. Užina je mali obrok između velikih. Grickanje je ono kad bez kontrole i potrebe žderuckate ovo ili ono. Zašto grickamo? Zato što je lako i brzo i dostupno. Postaje navika i onda ceo dan nešto žvaćkamo. Prvi korak u sprečavanju grickanja jeste da sakrijete od sebe sve te čipsove, grisine, bombonice, kolačiće i keksiće. Ako moramo da odemo do prodavnice da bismo nabavili grickanje, obično nas prođe volja…

Proteinske grickalice

Glavna nevolja sa lošom užinom jeste to što se sastoji od šećera. Podigne vas i onda zagladnite i opet udri po ožderavanju. Grickajte nešto bogato proteinima, proteinske štanglice, jogurt ili nešto što neće da vam pukne šećer na visinu.

Stop industrijskoj užini

Naprosto nemojte u kući da držite išta što dolazi u kesici. Ako vam je baš neophodno da nešto grickate, napravite sami užinu. Najlakše je posegnuti za nečim što je došlo u kesici i najčešće preslano i previše zašećereno.

0130 Grickajte, ali zdravo!

Ograničite količine

Ako već morate da imate neki kupovni grickavac, ograničite se na malu kesicu. Ona fora, kao kupiću džambo pakovanje, a gricnuću malo – to neko sebe opasno laže. Uvek držite maleno pakovanje, ako već ne možete da ih izbacite iz upotrebe.

Napravite svoje

Okej, utvrdili smo. Vi ste nepopravljiv slučaj i morate da grickate. Napravite onda svoje. Naseckajte voće i držite spremno. Spremite iseckano povrće. Držite mala pakovanja jogurta. Napravite svoje “bonžite”.

023 Grickajte, ali zdravo!

Nije problem u užini

Problem je u tome što nemožete da se zaustavite. Ako rasporedite užinu i potrudite se oko nje, sprečićete sebe da neprestano nešto žvaćete.

Stani i jedi

Nevolja sa užinom je u tome što grickate nešto dok radite nešto drugo. Pažnja vam nije na užini, već negde drugde i lako je preterati. Ako već hoćete da grickate, sedite i izgrickajte to što hoćete. Videćete kako će vam biti lako da se zaustavite na vreme!

Neila Rej

Wannabe TV

Editors choice