Iako muškarci nisu skloni rigoroznim dijetama kao i žene, mnogo je pripadnika muškog pola koji veoma vode računa o svom zdravlju, pa samim tim i o svojoj ishrani. To podrazumeva striktno propisan režim, neki se odlučuju i za odlazak kod nutricioniste, a ako spadate u grupu onih koji drže dijetu “na svoju ruku”, onda nikako ne propustite da u svoj dnevni meni uključite neku od ovih namirnica koje pripadaju tzv. superhrani.

Jaja

Jaja su se koristila još u ishrani Indijanaca i to s pravim razlogom. Reč je o hrani koja se sasvim opravdano svrstava u najjače supernarmirnice, što su potvrdila i brojna istraživanja rađena na Univerzitetu u Luizijani, a koja su pokazala da konzumiranje jaja za doručak može doprineti da osećate sitost duže u toku dana.

namirnice neophodne tokom dijete 1 Hrana koja ti je NEOPHODNA tokom dijete

Jabuke

Ne kaže se bez razloga da vam jedna jabuka dnevno može odložiti odlazak kod lekara. Osim toga, jabuke su odlična namirnica ukoliko želite da svoje kilograme održavate u normali, a uz to su odlične i za regulisanje metabolizma.

namirnice neophodne tokom dijete 2 Hrana koja ti je NEOPHODNA tokom dijete

Paradajz

Iako trenutno nije sezona paradajza, nastojite da ovu namirnicu na ma koji način uvrstite u svoju dijetu. Bilo da je ima u salati ili je pijete kao sok, paradajz je odličan izvor vlakana ali i vitamina C, dok uz to sadrži i mnoštvo antioksidanata koji sprečavaju pojavu različitih bolesti.

namirnice neophodne tokom dijete 3 Hrana koja ti je NEOPHODNA tokom dijete
Comments