Iako deluje sasvim isto, kvalitet sna nije isti kada si u pidžami i kada si go. San je mnogo bolji kada na sebi nemaš ništa, jer je koža sposobnija da “diše” i prihvata kiseonik, što i dovodi do toga da san bude kvalitetniji. Posebno je ovo primetljivo tokom letnjih noći, jer se ovako koža brže hladi, zbog čega je san i lepši i lakši. Uz sve ovo, organizam se bolje oseća jer ne postoji ništa što steže, odnosno ništa što zaustavlja cirkulaciju, pa je krvotoku omogućeno najnormalnije funkcionisanje, zbog čega ćeš lepše spavati i buditi se naspavan.

san 2 Jednostavni razlozi koji ti dokazuju da je bolje da spavaš go

Jedna od zanimljivosti koje idu u prilog tome da treba u krevet odlaziti bez ičega na sebi jeste i to da se nakon takvih noći osoba budi srećnija. Objašnjenje je sasvim jednostavno. Nesputan, organizam tokom noći postaje sposobniji za lučenje hormona, posebno hormona sreće, jer se telo oseća slobodno, pa eto čemu taj osećaj. Taj dobar osećaj koji pruži vreme kada si bez garderobe, iako ga nisi sasvim svestan, čini da kada se obučeš se osećaš još bolje, jer se podsvesno poveća i samopouzdanje, a njega nikad nije dosta, zar ne?

Tokom noći, kada telo nešto steže, onda se stvara podsvesni stres koji često utiče na “neraspoložena” i “tmurna” jutra, odnosno one trenutke kada kažemo da smo ustali na levu nogu. To ne može da se desi kada spavaš go, jer telo ništa ne sputava, pa je ono čak u sposobnosti da se oslobodi tokom noći nekih manjih stresova koji su nastali tokom prethodnog dana.

Comments