Savršene ideje za tetovaže kod muškaraca

Kako muškarcima uspeva da oteraju stvarno kvalitetnu ženu

Kad u životu želiš nešto više

Kako da zadržiš onu do koje ti je stalo

Pogrešna uverenja kojih treba da se oslobodiš zarad svog mentalnog zdravlja

Kako da pronađeš svoju snagu

Najveće želje savremenog (mladog) sveta

Kako da upotrebiš bes kao pogonsko gorivo

Zašto vam uspeh izmiče

Miodrag Majić, autor romana “Deca zla”: Izvesno je da ćemo u dogledno vreme imati i igranu seriju po motivima ovog romana

Kad “prebaciš” iz ekstrovertnosti mladosti u introvertnost zrelosti

Ghosting, stop: Šta možeš da kažeš, umesto da samo nestaneš

Uznemirujuće stvari koje nikada nisi ni želeo da znaš o ženama

Rečenica kojom ćeš zavesti svaki znak u horoskopu

Uvidi koje treba da uvedeš u praksu do tridesete

Zdravlje i fitnes

Kako da brzo oporaviš bolne mišiće

1/2

Upala mišića ponekad ne može da se izbegne, iako znate da ne treba da se forsirate ako niste dugo vežbali i da treba temeljno da se zagrevate i intenzitet vežbi postepeno pojačavate. Iako to sve radite, upala mišića se ipak pojavi i danima vas ometa da nastavite vežbanje. Svi imaju ovo iskustvo i znaju da posle vežbanja treba da popiju neki analgetik koji sadrži ibuprofen, ali ne vole svi da gutaju lekove, čak ni protiv bolova. Ima drugih načina da smanjite bol i da brzo regenerišete prenapregnute mišiće.

Redovno konzumiranje cimeta

U svrhu ublažavanja bola, cimet su koristili još stari Grci, a novija istraživanja pokazuju da su bili potpuno u pravu – cimet efikasnije ublažava bol od mnogih lekova, a da bi se smanjila upala mišića i ublažio neugodan osećaj napetosti, dovoljno je uzeti dva puta dnevno po pola kašičice. Začinite cimetom kafu, čaj, kompot i uživajte u njegovoj specifičnoj aromi i opuštajućem dejstvu.

Brazilski čaj

On ima isto dejstvo kao ibuprofena – smanjuje bol i ublažava oticanje, a koristi se kao preventivno sredstvo. Neće biti jako efikasan ako već imaš bolnu upalu mišića, ali ako počneš da ga piješ dva, tri puta dnevno, tokom nekoliko dana, pa onda počneš da vežbaš (i nastaviš da piješ brazilski čaj), sprečiće pojavu upale mišića, ili će tu pojavu maksimalno ublažiti.

upala mišića 1 Kako da brzo oporaviš bolne mišiće

Wannabe TV

Editors choice