Popularnost hrani vaš ego – poštovanje hrani vašu dušu

Veliki poroci velikih pisaca

Citati Thomasa Manna o čoveku, ljubavi, istini i vrlinama

8 Netflixovih Marvel heroja koje bismo voleli da vidimo u MCU

Zanimljive činjenice koje treba da znate o Tomu Hardyju

10 glumica u koje smo bili zaljubljeni 90-ih

Ivan Divan: “Ne bih odvajao svoju čovečnost od umetnosti”

Postavljanje granica – znak zrelosti i stabilnosti

Kako da bolje podnesete odbijanje

Iritantne stvari koje vam sigurno neće nedostajati – jer ste singl

Ovo je hrana od koje će vam mamurluk biti “kao rukom odnesen”

Ovo su najplaćeniji sportisti u 2021. godini, a evo koliko oni zarađuju

Hrvatska kompanija Rimac postaje većinski vlasnik Bugattija

Stvari koje rade pravi džentlmeni

Ovo je hrana koju bi trebalo da izbegavate nakon što napunite trideset

Zdravlje i fitnes

Kako da efektno ojačate mišiće grudi, samostalno u kućnim uslovima

3. 4. 5. i 6. nedelja – sklek na jednoj ruci

Dva dana nedeljno radite ovu varijaciju skleka. Uradite 4 serije svake varijacije, a odmarajte 1-2 minuta između serija. Takođe, broj ponavljanja bi trebalo da bude između 10-15. Biće vam potrebna kutija, blok ili se oslonite na stepenik visine 10-20cm.

Uradite sklek sa desnom rukom na podu, a levom podignutom na blok. Zamenite ruke pa uradite isto. To sve je jedno ponavljanje.

3. 4. 5. i 6. nedelja – sklek sa prelaskom preko kutije 

Uradite sklek na desnoj ruci, dok je leva na kutiji. Iz početne pozicije, podignite svoju desnu ruku i postavite je pored leve na kutiju. Zatim levu ruku spustite na pod, tako da ruke ponovo budu u širini ramena, i uradite sklek. To je jedno ponavljanje!

3. 4. 5. i 6. nedelja – sklek-dijamant na kutiji

Šake postavljene na kutiju, udaljene tako da se dodiruju vrhovi ispruženih palčeva (formirate oblik dijamanta). Ponovo radite sklek-dijamant, samo su vam ovog puta ruke podignute na kutiju.

3. 4. 5. i 6. nedelja – dinamični sklek uz pomoć kutije 

Postavite ruke na kutiju, kao za sklek-dijamant, samo malo spušteniji položaj, da vam ne budu ruke u laktovima potpuno opružene. Spuštajte telo i onda se eksplozivno odgurnite od kutije, tako da se dočekate na dlanove postavljene sa obe strane kutije. Pazite da ne udarite bradom o kutiju. Ponovo spuštajte telo i eksplozivno se odgurnite od poda, pa se dočekajte na dlanove na kutiji, odnosno vratite se u početni položaj. To sve je jedno ponavljanje.

I, gotovi ste! Vidite da je sve moguće. Čestitamo vam na upornosti i istrajnosti, i znajte – do sada ste već izgradili čvrstu podlogu za jaku završnicu. Sada je vreme da izdržite još poslednje korake, možete vi to! Kroz još dve nedelje ozbiljnog i posvećenog rada, razvićete krajnje performanse, kroz eksplozivnost i brzinu. Osim toga, postići ćete ozbiljnu definiciju koja je bila vaš letnji cilj.

U završnoj fazi vežbi za grudi koje smo vam predložili se očekuje da radite sve vežbe koje ste radili od 3. do 6. nedelje, međutim kružno, bez odmora između. Pokušajte da uradite po deset ponavljanja svake vežbe. Tako izgleda jedna serija, a zatim se odmorite jedan do dva minuta. Uradite četiri serije. Vaše letnje telo je spremno!

Naslovna fotografija: instagram.com/nicolassimoes

Jovana Pantić

Wannabe TV

Editors choice