Savršene ideje za tetovaže kod muškaraca

Kako muškarcima uspeva da oteraju stvarno kvalitetnu ženu

Kad u životu želiš nešto više

Kako da zadržiš onu do koje ti je stalo

Pogrešna uverenja kojih treba da se oslobodiš zarad svog mentalnog zdravlja

Kako da pronađeš svoju snagu

Najveće želje savremenog (mladog) sveta

Kako da upotrebiš bes kao pogonsko gorivo

Zašto vam uspeh izmiče

Miodrag Majić, autor romana “Deca zla”: Izvesno je da ćemo u dogledno vreme imati i igranu seriju po motivima ovog romana

Kad “prebaciš” iz ekstrovertnosti mladosti u introvertnost zrelosti

Ghosting, stop: Šta možeš da kažeš, umesto da samo nestaneš

Uznemirujuće stvari koje nikada nisi ni želeo da znaš o ženama

Rečenica kojom ćeš zavesti svaki znak u horoskopu

Uvidi koje treba da uvedeš u praksu do tridesete

Zdravlje i fitnes

Kako da sastaviš program vežbanja prema svojoj građi?

1/2

Ako imate neodgovarajući program vežbanja, učinak koji postignete može biti veoma kratkotrajan – a ako ste to već primetili, možda se ne radi o tome da ne vežbate dovoljno, ili da vežbe ne izvodite pravilo, nego prosto o tome da program kojeg se pridržavate ne odgovara vašoj telesnoj građi i visini.

Dobro je da i u vežbanju imate individualan pristup i da istražujete dok ne pronađete šta je ono što odgovara vama i što vama donosi najbolje rezultate – a to ne mora da bude isto ono što odgovara vašem kolegi ili prijatelju, koji su vidno izgradili svoje mišiće, zbog čega ste možda i odlučili da počnete da vežbate.

Za dugoročan rast i razvoj mišića, potrebna je mešavina vežbi koje će izvući maksimum iz vas, kažu stručnjaci, predlažući da razmotrite ove smernice, koje bi mogle da vam budu od pomoći.

Najjednostavnija podela vežbača odnosi se na visinu – pa evo nekih predloga prema kojima biste mogli da se orijentišete kad sastavljate program vežbanja.

vežbanje 1 Kako da sastaviš program vežbanja prema svojoj građi?

Za visoke

Pre svega, da razgraničimo – spadate u visoke osobe ako ste visoki 180 i više centimetara. Naravno, neko ko je visok gotovo dva metra, može nekog nižeg za glavu smatrati niskim, ali ta granica od 180 cm je orijentir. Visoki ljudi imaju duže udove nego niži – ruke i noge su vam dugačke i vi verovatno nećete moći da pružite maksimum u klasičnim vežbama kao što su bench press i zadnji čučnjevi. Moći ćete da ih radite u ispravnoj formi, ali vaše telo od njih neće imati koristi, kao što to ima telo nekog ko je nižeg stasa i kraćih udova. Zato se visokim osobama preporučuju vežbe sa bućicama – one su nalik na nalik na bench press, ali ruke su slobodnije, a pritisak na laktove i ramena manji. Takođe, prednji čučanj bi vam mogao biti korisniji za donji deo leđa, a tako ćete uspeti mnogo dublje da se spustite nego neko “kratak”.

Wannabe TV

Editors choice