Popularnost hrani vaš ego – poštovanje hrani vašu dušu

Veliki poroci velikih pisaca

Citati Thomasa Manna o čoveku, ljubavi, istini i vrlinama

8 Netflixovih Marvel heroja koje bismo voleli da vidimo u MCU

Zanimljive činjenice koje treba da znate o Tomu Hardyju

10 glumica u koje smo bili zaljubljeni 90-ih

Ivan Divan: “Ne bih odvajao svoju čovečnost od umetnosti”

Postavljanje granica – znak zrelosti i stabilnosti

Kako da bolje podnesete odbijanje

Iritantne stvari koje vam sigurno neće nedostajati – jer ste singl

Ovo je hrana od koje će vam mamurluk biti “kao rukom odnesen”

Ovo su najplaćeniji sportisti u 2021. godini, a evo koliko oni zarađuju

Hrvatska kompanija Rimac postaje većinski vlasnik Bugattija

Stvari koje rade pravi džentlmeni

Ovo je hrana koju bi trebalo da izbegavate nakon što napunite trideset

Zdravlje i fitnes

Kako fizička snaga pomaže mentalnoj

1/2

Telo i um su povezani na svim nivoima i vaša mentalna snaga nalazi podršku u fizičkoj i obrnuto. Biti snažan, zapravo znači biti stabilan, uravnotežen, smiren i prisutan – iz te pozicije možete da delate kada je neophodno ili kada želite, da se nosite sa trenucima krize bez “pucanja” i da se u nju vratite kada kriza prođe. Snažan čovek se oslanja na sebe, on zna da može i on hoće ono što može – to se zove samopouzdanje.

Samopouzdanje stičete kada se suočavate sa svojim strahovima i problemima i kada ih rešavate, a ne bežite od njih. Bildujte svoje samopouzdanje kao što bildujete mišiće. Upoznajte svoje slabosti – sklonost ka odugovlačenju, lenjost, zanemarivanje signala opasnosti, otpor prema autoritetu i zadacima koje od njih dobijate, stidljivost, iskompleksiranost zbog fizičkog izgleda. A zatim svoje slabosti tretirajte kao mišiće koje želite da osnažite. Disciplinujte svoju lenjost i odugovlačenje – radite ono što vas mrzi, što vam je dosadno i što biste najradije izbegli i sa tim završite prvo – stavite neprijatne poslove i zadatke na prvo mesto i kad sa njima zavšite, osetićete ono postignuće i zadovoljstvo sobom, koje stvara istinsko samopouzdanje. Vi možete sve što hoćete. A kad hoćete ono što morate, ono što vas plaši i smara, onda imate u svom iskustvu šta to tačno znači da možete sve što hoćete – vaša volja je nezaustavljiva.

Zajedno sa samopouzdanjem ide samokontrola. Nama vladaju osećanja, strahovi, nagoni, želje i potrebe. Krenite im u susret i ne dozvolite da vas preplave i određuju vaše ponašanje i vaše reakcije. Ne prepuštajte se reakcijama, nego se zaustavite, dišite, ohladite se, promislite, ovladajte sobom i onda osmislite akciju. Svakim izazovom kome niste impulsivno podlegli, već smislili da li ćete mu i kako odgovoriti, pojačavate stepen samokontrole.

Wannabe TV

Editors choice