Savršene ideje za tetovaže kod muškaraca

Kako muškarcima uspeva da oteraju stvarno kvalitetnu ženu

Kad u životu želiš nešto više

Kako da zadržiš onu do koje ti je stalo

Pogrešna uverenja kojih treba da se oslobodiš zarad svog mentalnog zdravlja

Kako da pronađeš svoju snagu

Najveće želje savremenog (mladog) sveta

Kako da upotrebiš bes kao pogonsko gorivo

Zašto vam uspeh izmiče

Miodrag Majić, autor romana “Deca zla”: Izvesno je da ćemo u dogledno vreme imati i igranu seriju po motivima ovog romana

Kad “prebaciš” iz ekstrovertnosti mladosti u introvertnost zrelosti

Ghosting, stop: Šta možeš da kažeš, umesto da samo nestaneš

Uznemirujuće stvari koje nikada nisi ni želeo da znaš o ženama

Rečenica kojom ćeš zavesti svaki znak u horoskopu

Uvidi koje treba da uvedeš u praksu do tridesete

Zdravlje i fitnes

Kako fizička snaga pomaže mentalnoj

1/2

Telo i um su povezani na svim nivoima i vaša mentalna snaga nalazi podršku u fizičkoj i obrnuto. Biti snažan, zapravo znači biti stabilan, uravnotežen, smiren i prisutan – iz te pozicije možete da delate kada je neophodno ili kada želite, da se nosite sa trenucima krize bez “pucanja” i da se u nju vratite kada kriza prođe. Snažan čovek se oslanja na sebe, on zna da može i on hoće ono što može – to se zove samopouzdanje.

Samopouzdanje stičete kada se suočavate sa svojim strahovima i problemima i kada ih rešavate, a ne bežite od njih. Bildujte svoje samopouzdanje kao što bildujete mišiće. Upoznajte svoje slabosti – sklonost ka odugovlačenju, lenjost, zanemarivanje signala opasnosti, otpor prema autoritetu i zadacima koje od njih dobijate, stidljivost, iskompleksiranost zbog fizičkog izgleda. A zatim svoje slabosti tretirajte kao mišiće koje želite da osnažite. Disciplinujte svoju lenjost i odugovlačenje – radite ono što vas mrzi, što vam je dosadno i što biste najradije izbegli i sa tim završite prvo – stavite neprijatne poslove i zadatke na prvo mesto i kad sa njima zavšite, osetićete ono postignuće i zadovoljstvo sobom, koje stvara istinsko samopouzdanje. Vi možete sve što hoćete. A kad hoćete ono što morate, ono što vas plaši i smara, onda imate u svom iskustvu šta to tačno znači da možete sve što hoćete – vaša volja je nezaustavljiva.

Zajedno sa samopouzdanjem ide samokontrola. Nama vladaju osećanja, strahovi, nagoni, želje i potrebe. Krenite im u susret i ne dozvolite da vas preplave i određuju vaše ponašanje i vaše reakcije. Ne prepuštajte se reakcijama, nego se zaustavite, dišite, ohladite se, promislite, ovladajte sobom i onda osmislite akciju. Svakim izazovom kome niste impulsivno podlegli, već smislili da li ćete mu i kako odgovoriti, pojačavate stepen samokontrole.

Wannabe TV

Editors choice