Kada je Matthew McConaughey preuzimao svoj Oskar, održao je jedan od najboljih govora svih vremena. Tom prilikom je istakao kako su mu u životu potrebne tri stvari: nešto čemu će se nadati, nešto što će iščekivati i neko koga će pratiti. Za njega, porodica je nešto čemu se nada, odnosno raduje, za porodicu se trudi da učini sve što može i najsrećniji je kada su oni ponosni na njega.

Završio je govor tako što ga je posvetio svima koji se nečemu raduju, svima koji jure nekog ili nešto, svima kojima ne nedostaje nada. Osim što je šmeker posebnog kova, Matthew je neko od koga možemo mnogo da naučimo. Uz čašu viskija u ruci, Matthew McConaughey je tu da nam daje savete, a ovo su lekcije koje svaki muškarac od njega može da nauči.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Matthew McConaughey (@officiallymcconaughey)

Sećanja se ne stvaraju sedeći na kauču

Matthewa McConaugheya poznajemo kao glumca koji nas je svojim ulogama očarao i pomerio granice autentičnosti. Uz tapkanje po grudima u filmu The Wolf of Wall Street, scenu koju smo svi prepričavali, do famozne alright, alright, alrigh rečenice – McConaughey je jedan od najboljih glumaca današnjice.

Ali, on je mnogo više od glumca. Pre nego što je počeo da se bavi glumom, McConaughey je period svog života proveo putujući Evropom, gde je naučio pojedine najbitnije životne lekcije. Jedna od njih je ta da su jedinstvene prilike koje vas pozivaju da izađete iz svoje zone komfora – one koje imaju najviše uticaja na vas. Zato, iskoristite sve prilike da putujete i da upoznajete razne kulture koje će vas učiniti boljim čovekom.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Matthew McConaughey (@officiallymcconaughey)

Pre nego što pokušaš drugog da promeniš – zapitaj se ko si ti

Osim što je putovao Evropom, McConaughey je deo svoje mladosti proveo putujući iz jedne u drugu državu širom Amerike i na toj avanturi ga je pratio samo njegov pas. McConaughey tvrdi da je na ovom putovanju spoznao samog sebe. Lekcija ovde glasi da je potrebno da prvo sredimo sebe pre nego što pokušamo da nekog drugog menjamo.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Matthew McConaughey (@officiallymcconaughey)

Comments