Savršene ideje za tetovaže kod muškaraca

Kako muškarcima uspeva da oteraju stvarno kvalitetnu ženu

Kad u životu želiš nešto više

Kako da zadržiš onu do koje ti je stalo

Pogrešna uverenja kojih treba da se oslobodiš zarad svog mentalnog zdravlja

Kako da pronađeš svoju snagu

Najveće želje savremenog (mladog) sveta

Kako da upotrebiš bes kao pogonsko gorivo

Zašto vam uspeh izmiče

Miodrag Majić, autor romana “Deca zla”: Izvesno je da ćemo u dogledno vreme imati i igranu seriju po motivima ovog romana

Kad “prebaciš” iz ekstrovertnosti mladosti u introvertnost zrelosti

Ghosting, stop: Šta možeš da kažeš, umesto da samo nestaneš

Uznemirujuće stvari koje nikada nisi ni želeo da znaš o ženama

Rečenica kojom ćeš zavesti svaki znak u horoskopu

Uvidi koje treba da uvedeš u praksu do tridesete

Zdravlje i fitnes

Mogući razlozi zbog kojih se noću budiš

1/2

Uobičajeno je da se probudite nekoliko puta u toku noći, čak četiri do šest puta, da se okrenete, udobnije namestite, odete do toaleta, popijete malo vode, bolje pokrijete – i zatim ponovo zaspite. Ali ako legnete mrtvi umorni oko ponoći, probudite se posle dva sata i onda se naredna dva sata mučite da ponovo zaspite, to je već problem. Postajete neispavani i slabije funkcionišete preko dana. Evo nekih mogućih razloga koji vam remete normalan ritam spavanja, među kojima možda možete da prepoznate i rešite svoj problem.

Pregrejavanje

Temperatura je bitan faktor – ako vam je bilo hladno kad ste pošli na spavanje, pa ste suviše zagrejali sobu, ili se previše obukli i pokrili, pregrejaćete se i to će vam poremetiti san. Stručnjaci kažu da u sobi u kojoj spavate treba da bude od 15 do 18 stepeni, da vam treba pamučna pižama ili veš za spavanje, a da ćete se najbolje osećati ako se istuširate pre spavanja. Topla voda zagreva telo dok se kupate, a zatim se temperatura lagano spušta i signalizira mozgu da je vreme za spavanje. I kad legnete posle tuširanja, svakako ćete se prijatnije osećati što ste čisti i sveži, pa ćete bolje spavati.

san 1 Mogući razlozi zbog kojih se noću budiš

Uspavljivanje uz mobilni

To skoro svi radimo – posećujemo društvene mreže, čitamo postove, ili igramo igrice pre spavanja i izlažemo oči svetlu sa telefona. To ometa proizvodnju melatonina, hormona za spavanje, kažu naučnici. Postavite filter za plavo svetlo sa ekrana i držite ga najmanje 30 centimetara daleko od očiju, da biste smanjili negativan uticaj. Najbolje je da pokušajte da završite tu večernju rutinu sat vremena pre spavanja i da zatim ne gledate ni u kakve izvore svetla. Probajte da pronađete neki drugi sadržaj za uspavljivanje. Čitajte, uz noćnu lampu koja osvetljava samo stranice knjige, slušajte muziku, pokušajte sa meditacijom ili opuštanjem (može i uz namensku muziku). Oni koji praktikuju opuštanje i meditaciju često zaspe dok to rade, iako nisu planirali dremku.

Wannabe TV

Editors choice