Već duže vreme trčite u svojim starim patikama i konačno ste se odlučili za kupovinu novog para? Ono što bi trebalo da vam bude zvezda vodilja u šopingu, kada su patike za treninge u pitanju, jeste kvalitet obuće. Ako se pitate zašto, odgovor je veoma jednostavan. Kao i uvek, kvalitet je najbitniji, a pogotovu kada pazarite patike za vežbanje. Budući da vaša stopala trpe veliki napor, onda im je potrebna patika koja prati liniju celog stopala, dobar uložak radi boljeg gaženja, kao i to da budu lagane, da ne stvaraju veliki teret. Danas vam ukazujemo na neke, najčešće greške koje se čine prilikom ovakve kupovine.

Kupovina zbog izgleda

pa2 Najčešće GREŠKE prilikom kupovine patika za trčanje

Iako ovu grešku nešto češće prave žene od muškaraca, ni jači pol nikako da nauči da kako patike izgledaju nije nešto što treba da bude presudno prilikom kupovine. Zato ne iznenađuje što prodavci savetuju da probate i one modele koji vam se možda na prvi pogled ne dopadaju. Iako svi vole da obuća izgleda dobro “na oko”, ne podređujte sve spoljašnjem izgledu. Uostalom, sreća je ta da danas svi modeli imaju zaista dobar dizajn, ali nije loše imati na umu da on nije najbitniji kada su u pitanju patike za vežbanje.

Patike koje nisu vaš broj

Patike za trcanje Najčešće GREŠKE prilikom kupovine patika za trčanje

Ako ste mislili da je bolje da patika za trčanje bude takva da savršeno pristaje uz vaše stopalo, prevarili ste se. Opšti savet svih onih koji se bave trčanjem je da ne kupujete male patike: neka uvek bude prostora između palca i vrha patike. Najpoželjnije je da taj razmak bude oko 2 centimetra, pa nekada mala razlika, odnosno za 1/3 veći broj nego nosite biće dobra odluka za vas.

Comments