Savršene ideje za tetovaže kod muškaraca

Kako muškarcima uspeva da oteraju stvarno kvalitetnu ženu

Kad u životu želiš nešto više

Kako da zadržiš onu do koje ti je stalo

Pogrešna uverenja kojih treba da se oslobodiš zarad svog mentalnog zdravlja

Kako da pronađeš svoju snagu

Najveće želje savremenog (mladog) sveta

Kako da upotrebiš bes kao pogonsko gorivo

Zašto vam uspeh izmiče

Miodrag Majić, autor romana “Deca zla”: Izvesno je da ćemo u dogledno vreme imati i igranu seriju po motivima ovog romana

Kad “prebaciš” iz ekstrovertnosti mladosti u introvertnost zrelosti

Ghosting, stop: Šta možeš da kažeš, umesto da samo nestaneš

Uznemirujuće stvari koje nikada nisi ni želeo da znaš o ženama

Rečenica kojom ćeš zavesti svaki znak u horoskopu

Uvidi koje treba da uvedeš u praksu do tridesete

Zdravlje i fitnes

Najčešće greške prilikom vežbanja u teretani

1/2

Kada rešite da vežbate u teretani i da radite na izgradnji svojih mišića, potrebno je da tome pristupite više odgovorno, nego ambiciozno i da obratite pažnju na program vežbi, njihovo pravilno izvođenje i težinu, kao i na ishranu i vreme koje je potrebno da rezultati pravilnog vežbanja počnu da se primećuju. Kada ne vodite računa o svim tim stavkama, dešavaju se sledeće greške:

Kopiranje tuđeg programa vežbanja

Vidite u teretani nekog ko izgleda onako kako vi želite da izgledate i onda pomislite da samo treba da radite isto što i on – a možda i niste svesni toga da kopirate nekog drugog i da to nije produktivno, jer program vežbanja treba da bude prilagođen vama i vašim potrebama. Dobar trening je dobro isplaniran, a za to vam je potreban savet i uputstvo trenera.

vežbanje 2 1 Najčešće greške prilikom vežbanja u teretani

Suviše se trudite i nedovoljno odmarate

Ako ste pretrenirani, odnosno, nedovoljno odmarate između treninga, to će dovesti do smanjenja mišića i učiniće vas podložnim povredama – morate razumeti princip izgradnje mišića, poštovati ga i primenjivati. Bolje je trenirati pod većim opterećenjem, sa dovoljno odmora između treninga, nego vežbati svakog dana i ponavljati serije vežbi više nego što je određeno planom treninga.

Neuredna ishrana sa nedovoljno proteina

Osoba koja radi na izgradnji mišićne mase, treba dnevno da unosi od jedan i po do dva grama proteina po kilogramu telesne težine. Ako se rezultati ne primećuju, izračunajte kilograme i proteine, posavetujte se sa nutricionistom i sastavite jelovnik koji će sarađivati sa vašim naporima u teretani.

Wannabe TV

Editors choice