Kako da u 5 koraka postanete glavni lik u svom životnom romanu

Kako da zadržite devojku

Francuzi su poznati kao zavodnici, a ovih 5 pevača žene i dalje obožavaju

Ovo su horor klasici Stephena Kinga koje bi svako trebalo da pročita

5 puta kad nas je John Cena prijatno iznenadio pre serije “Peacemaker”

Šta sve možete da pošaljete devojci umesto eksplicitnih fotografija

Kako da sebi postanete najbolji prijatelj

Umetnik Miodrag Stanišić – određen u stilu, raskošan u metodi

Popularnost hrani vaš ego – poštovanje hrani vašu dušu

Veliki poroci velikih pisaca

Citati Thomasa Manna o čoveku, ljubavi, istini i vrlinama

8 Netflixovih Marvel heroja koje bismo voleli da vidimo u MCU

Zanimljive činjenice koje treba da znate o Tomu Hardyju

10 glumica u koje smo bili zaljubljeni 90-ih

Ivan Divan: “Ne bih odvajao svoju čovečnost od umetnosti”

Zdravlje i fitnes

Ovo su namirnice kojima bi trebalo da zamenite suplemente, ako želite mišiće

1/2

Leto je pred nama, a vi ste rešeni da budete fit? Želite da samopouzdano odete na bazen ili plažu, skinete majicu, pokažete svoje mišiće i krenete u avanturu zvanu zavođenje, ali postoji jedan problem – čini vam se da vaši mišići nisu dovoljno “napumani”, izdefinisani i primetni. Ako želite da vama mogu biti posvećene reči koje je u svom hitu izgovorila Senidah – “ti imaš mišiće da otvoriš vrata, i pokažeš ceo stan”, imamo nekoliko predloga za vašu ishranu.

I ne, nisu u pitanju suplementi, koje stručnjaci za marketing i kompanije za proizvodnju suplemenata preporučuju, kako bi postigli finansijsku dobit. Naučnici ističu da je zapravo suvišno tragati za alternativom od koje će nam mišići porasti kao magijom, kada u samoj prirodi možemo pronaći sve ono što nam je potrebno.

Hrana je najbolji izbor nutritijenata koji su nam potrebni za rast mišića, a evo koje su to namirnice najbolje za vašu definiciju. Nutricionisti širom sveta savetuju da su ovo najbolje namirnice za rast i razvoj vaših mišića.

Brokoli

Da li se sećate kako su vas u detinjstvu roditelji terali da jedete brokoli, dok ste vi to odbijali i bunili se kako ne želite? E pa, roditelji ovo nisu radili bez razloga, jer je upravo ova biljka puna jedinjenja nazvanih izotiocijanati, koja u sebi imaju snažna antioksidativna svojstva. Takođe, brokoli u sebi sadrži i sulforafane, a oni su poznati po tome što nam mogu pomoći u borbi protiv kancera. U prodaji možete naći i suplemente koji sadrže ova jedinjenja, ali oni nisu ni približno zdravi po vaš organizam kao sam brokoli. Dakle, vreme je da makar sa zakašnjenjem poslušate svoju mamu, i brokoli unesete u svoju redovnu ishranu!

Cvekla

Još jedna od namirnica koja se uglavnom retko nađe na svakodnevnom meniju svih nas je cvekla, a upravo cvekla je veoma dobra za našu mišićnu masu. Ljudi koji žele da se posvete svojim mišićima često se odlučuju za suplemete zbog toga što oni sadrže viši nivo biorazgradivih jedinjenja od običnih namirnica, pa su samim tim rezultati brži, a potreba za velikom količinom hrane ja manje. Ipak, cvekla je jedna od namirnica koja u sebi zapravo sadrži više nitrata nego suplementi, i zato je bolja opcija za svakoga od vas. Predlažemo vam da cveklu konzumirate pre odlaska na trening, jer potrošnja nitrata koji se u njoj nalaze unapređuje krvni pritisak i može pospešiti vašu cirkulaciju. Pored cvekle, veliku količinu nitrata u sebi sadrže namirnice poput spanaća i zelja.

Wannabe TV

Editors choice