Pokušaj rasterećenja, pronalaženja uzroka i lečenja paralize sna hipnozom uopšte ne pomaže, svedoče oni koji su mislili da će na ovaj način pronaći odgovore skrivene u nesvesnom. Hipnoza može da podstakne fantaziranje i izmami lažna sećanja, upozoravaju psiholozi.

kinga cichewicz 547999 unsplash 1 Paraliza sna – i šta možeš da uradiš ako je iskusiš
U japanskoj kulturi, paraliza sna je poznata kao pojava koju nazivaju “kanashibari” i kod njih ovo nije tabu-tema, već čest predmet šale, pored toga što je tema mnogih ozbiljnih televizijskih emisija i naučnih istraživanja i eksperimenata. Japanski naučnici su vodeći u svetu u laboratorijskim ispitivanjima paralize sna. Oni su otkrili da iako čovek tada veruje kako je budan i gleda oko sebe, često uopšte ne otvara oči.
Paraliza sna jednako je česta kod muškaraca i žena, ali najčešća je kod tinejdžera. Smatra se da je to zato što oni imaju neuredan san i često su neispavani, a nedostatak sna doprinosi češćoj pojavi paralize sna.
Ako vam se dešava da se „probudite“ nepokretni, sa osećanjem prisustva pretećih sila, treba da se setite da je u pitanju paraliza sna i da će proći za par minuta, da ne treba da paničite, već da dišete i sačekate da prođe. Ukoliko primetite da vam se to dešava kad spavate na leđima, pokušajte da spavate na stomaku ili boku.

Medicina nema način delovanja protiv paralize sna, jer ne poznaje uzrok i ne zna šta se tačno tada dešava u mozgu. Najbolje je opustiti se i čekati da prođe. Ukoliko zadržite prisebnost dovoljno da u sebi izgovorite molitvu ili se obratite svojim anđelima čuvarima – ili primenite bilo koju duhovnu tehniku komunikacije sa višim silama u koje verujete, to će takođe pomoći.
Brankica Milošević

Comments