Sušeno voće

Iako mnogi u toku dijeta i raznih programa ishrane uvrste u voj doručak i malo sušenog voća, ovo je ipak velika greška, jer je koncentracija šećera u njemu veoma velika. Čak i sveže voće nije preporučeno u velikim količinama i u svim periodima, dana, pa s obzirom na to treba shvatiti da sušeno voće nije poželjno. Dobar primer za to jesu jagode, na primer, koje imaju 6 grama šećera u 100 grama svežih jagoda, dok je u sušenoj varijanti čak 60 grama šećera.

suseno voce Popularna zdrava hrana sa Instagrama koja zapravo goji

Musli

Omiljeni obrok svih onih koji su na dijetama i koji imaju želju da smršaju, a najčešće je ovo doručak. Međutim, treba samo voditi računa o samim sastojcima, jer nije svaka kombinacija “kobna”. Izbegavaj one sastojke sa visokim novom šećera u sebi i ovo onda zaista može da bude jedan zdrav doručak.

Pirinčani “kolači”

Često se koriste kao zamena za hleb, a najčešće za doručk uz med, neki puter od kikirikija ili nečega drugog, te uz sveže voće. Međutim, većinom su napravljeni od belog pirinča, koji se ne preporučuje u velikim količinama u toku određenog režima ishrane, a uz sve to utiče jako i na nivo šećera u krvi, jer ga spušta.

Comments