Postavljanje granica – znak zrelosti i stabilnosti

Kako da bolje podnesete odbijanje

Iritantne stvari koje vam sigurno neće nedostajati – jer ste singl

Ovo je hrana od koje će vam mamurluk biti “kao rukom odnesen”

Ovo su najplaćeniji sportisti u 2021. godini, a evo koliko oni zarađuju

Hrvatska kompanija Rimac postaje većinski vlasnik Bugattija

Stvari koje rade pravi džentlmeni

Ovo je hrana koju bi trebalo da izbegavate nakon što napunite trideset

Vodič kroz emotivni nered – za početnike

Kako da doneseš odluke koje menjaju život

Nisu svi treninzi isti, a ovo je pet vrsta treninga koje možete isprobati

Šta misliš da devojka očekuje od tebe – a šta je njoj zapravo bitno

DRAM BEND: “Izdati prvi album je kao da si završio osnovnu školu”

Ovo su najavljeni albumi koje nestrpljivo iščekujemo u ovoj godini!

Kako da all black stajlinge ovog proleća učinite zanimljivijim

Zdravlje i fitnes

Razlike između muških i ženskih načina u kanalisanju stresa

1/2

Ponekad, muškarci reaguju na stres na tipično ženski način – preterano jedu i posle se nerviraju zbog toga, a ponekad su i žene sklone da preterano piju ili budu promiskuitetne, nastojeći da zatrpaju osećaj nezadovoljstva i konstantne razdraženosti koju osećaju pod stresom. Savremen način života je stresan – sve se odvija brzo i intenzivno, a od nas se traži da odgovorimo na sve izazove poslovnog života i da pritom uspemo još i da vodimo računa o sebi i svom zdravlju, da radimo na sebi i unapređujemo svoju ličnost, da razvijamo stabilne i vredne emotivne odnose… Mnogo je zahteva, premalo vremena, previše jurnjave i površnosti, premalo sna, odmora i opuštanja. Pokušavajući da pobegnemo od napetosti, da se rasteretimo i opustimo, posežemo za raznim, često destruktivnim načinima da se oslobodimo stresa.

To su potvrdili i rezultati najnovijeg britanskog istraživanja, sprovedenog na Univerzitetskom koledžu u Londonu. Istraživanje u kome je učestvovalo 115 muškaraca i 250 žena ispitivalo je načine na koji se polovi nose sa stresom i pokazalo se da preko polovine žena preterano jede, dok to čini i tridesetak odsto muškaraca.

Pojačanu potrebu za hranom u trenucima kad se stres nagomila, naučnici objašnjavaju oslobađanjem kortizola iz nadbubrežene žlezde, koji se jače luči u stresnim situacijama. Kortizol, poznat i kao hormon stresa, povećava apetit. Osim prejedanja, žene svoj stres kanališu i gledanjem romantičnih komedija, odlaskom u šoping ili na kafu s prijateljicama, dok muškarci, pored jedenja, ovaj problem vole da rešavaju seksom. Dok desetak posto žena navodi seks kao metod za kanalisanje stresa, tridesetak posto muškaraca izjavljuje da je to njihov način. Međutim, postoji kvalitativna razlika u onome što žene i muškarci podrazumevaju pod seksom – dok žene misle na intimni odnos sa partnerom, veći postotak muškaraca (oko 20) uključuje i zabavljanje uz porno filmove.

Razlike između muških i ženskih načina u kanalisanju stresa Razlike između muških i ženskih načina u kanalisanju stresa

Wannabe TV

Editors choice