Zahvaljujući sve većoj primeni eteričnih ulja, te sve većoj svesnosti o jedinstvu tela i duha, primena eteričnih ulja u wellness industriji dobija sve više na važnosti. Zbog sve bržeg i stresnijeg načina života ljudi danas traže ponudu u wellness centrima koja je prilagođena brzom ”punjenju baterija” i otpuštanju stresa.

Eterična ulja deluju na sva četiri nivoa čoveka

S obzirom na to da eterična ulja brinu o sva četiri nivoa čoveka, kako fizičkom, tako i emotivnom, mentalnom i duhovnom – idealna su u pružanju podrške kroz tretmane u wellness centrima.

Pri tome je, naravno, od velike važnosti da ulja koja se koriste budu proverenog kvaliteta, jer jedino takva ulja imaju terapeutsko dejstvo.

Eterična ulja 1 Relaksirajte se uz miris eteričnih ulja

Najčešća ulja u wellnessu

Najčešće tražena ulja u wellness centrima jesu ona koja imaju umirujuće i antistresno delovanje kao što su lavanda i narandža ili pak ulja koja revitalizuju i okrepljuju kao što su ruzmarin, limun i eukaliptus.

Dosta su tražene mešavine ulja koje opuštaju preforsirane mišiće i blagotvorno deluju na lokomotorni sistem kao što su kombinacija lavande, papra i ruzmarina.

Retko koji wellness centar će sam birati ulja za svog klijenta. Oni uvek traže pomoć aromaterapeuta.

Oni prave mešavine ulja i cele preparate prema zahtevima klijenata. Svi aromaterapeuti su stručno obučeni kako bi znali da kreiraju ulje za masažu za svakog klijenta posebno, te kako da kombinuju pojedina ulja da bi se postigao optimalan efekat.

Mladen Mitrić

Comments