Mnogi muškarci koji vežbaju u teretani, ne teže da skinu kilograme, već da dobiju mišićnu masu i definišu mišiće. Ako i vama treba više mase za bolju definiciju mišića, šejkovi su najbolji načini da to postignete.

Šejkovi za dobijanje težine na zdrav način

Ako tražite najbolji način da dobijete na težini, a da to ne bude salo, već masa čija će vam definicija dati bolju formu i izgled, odlučite se za prirodne šejkove koji obiluju proteinima, a nisu opterećeni veštačkim aditivima ili prekomernim šećerom. Proteini su gradivni blokovi za mišiće – uverite se da šejkovi koje birate sadrže najvažnije proteine iz različitih izvora. Izaberite ukus koji vam se sviđa i uložite u brend poznat po kvalitetu i pozitivnim recenzijama korisnika.

Sredstvo za dobijanje težine vam je potrebno ukoliko ste ranije pokušavali da izgradite mišića, ali vam nije uspevalo – to znači da se ne radi o treningu, nego o pravilnoj ishrani.

Šejkovi i definicija mišića

Konzumiranje dovoljno hrane za dobijanje mišićne mase može biti nezgodno – možete se ugojiti, a ipak ostati bez mišića. Zato su sredstva za dobijanje težine, kao što su šejkovi, najbolji izbor. Šejkovi su puni ugljenih hidrata, proteina i drugih hranljivih sastojaka od kojih zavisi oporavak nakon intenzivnih treninga, kao i rast i definicija mišića.

Šejkovi su pogodno rešenje za one koji se bore da unesu dovoljno hranljivih sastojaka i „nabace“ masu. Oni isporučuju potrebne kalorije, ali i dobro zaokruženu mešavinu proteina, ugljenih hidrata i masti i obogaćeni su vitaminima i mineralima. Još jedna prednost je što ih možete jesti u pokretu – umesto brze hrane možete uzeti šejk, koji predstavlja zdrav obrok i uklapa se u vaš zauzet raspored.

Kako da koristite šejkove za dobijanje težine

Ako nastojite da dobijete masu i redovno vežbate, nećete se ugojiti – neće se pojaviti loše raspoređeno salo (na stomaku i leđima), već ćete od kilograma koje dobijate, istovremeno graditi mišiće. U tom smislu, šejkovi za dobijanje težine nisu samo za bodibildere, već za svakog ko želi da dobije na težini i izgradi mišiće.

Ukoliko uziamate šejkove za dobijanje težine, obavezno vežbajte. Takođe, ako vam proizvod iz bilo kog razloga ne odgovara, promenite ga – šejkovi su različiti i možete pronaći onaj koji vama najviše odgovara. Ostanite hidrirani – šejkovi za povećanje težine su gusti, pijte mnogo vode da biste se hidrirali na pravi način.

Sejkovi – najbolji izbor za dobijanje mase i definiciju misica 3 Šejkovi – najbolji izbor za dobijanje mase i definiciju mišića

Pročitajte i ovo: Najbolje vežbe istezanja za muškarce starije od 30 godina

Veza između izgradnje mišića i samopouzdanja

Za mnoge muškarce, dobijanje mišića nije samo stvar dobrog izgleda, već i podizanja samopouzdanja. Dobro definisana građa može povećati samopoštovanje i učiniti da osećate više samopouzdanja u ličnom i profesionalnom okruženju. Ne radi se o usklađivanju sa društvenim standardima, već o postavljanju ličnih ciljeva i njihovom postizanju.

Mentalno zdravlje i izgradnja mišića

Šejkovi za dobijanje težine u kombinaciji sa vežbanjem i uravnoteženom ishranom i suplementima koji podržavaju zdrav nivo testosterona, pomažu da sa godinama ostanete fizički i psihički balansirani.

Fizička spremnost se ne odnosi samo na telo, već je usko povezana sa mentalnim blagostanjem. Redovno vežbanje, uključujući trening sa tegovima, oslobađa endorfine, koji su prirodni podizači raspoloženja. Postizanje fitnes ciljeva može pružiti osećaj postignuća i pomoći u smanjenju stresa, anksioznosti i depresije.

Šejkovi i način ishrane

Iako su šejkovi korisni za dobijanje mišićne mase, trebalo bi da vodite računa o zdravom načinu ishrane – uključite hranu bogatu proteinima, kao što je nemasno meso, riba i mahunarke. Ne izbegavajte zdrave masti, kao što su avokado, orasi i maslinovo ulje. Hidratacija je ključna, pa se pobrinite da pijete mnogo vode tokom dana.

U naporu da dobijete masu i povećate mišiće, ne zaboravite da su šejkovi i suplementi samo dodatak – uravnoteženoj ishrani i redovnom vežbanju. Konsultujte se sa fitnes profesionalcem ili nutricionistom, pre nego što drastično promenite svoj režim ishrane. Koristite šejkove kao samo jedan od alata za postizanje vaših fitnes ciljeva.

Pročitajte i ovo: Namirnice koje treba da izbegavate – jer snižavaju nivo testosterona

Naslovna fotografija: pexels.com

Đorđe Đoković

Comments