Pre svega, svakodnevno treniranje će vam uvek održavati težinu na zavidnom nivou, uvek ćete imati kondicije i dovoljno snage šta god radili, te ćete uvek biti u odličnoj formi, što je u stvari jedan od najčešćih razloga zbog kojih se neko odluči da vežba. Osim toga, kada svakodnevno trenirate, možete sebi nekada dozvoliti i neko prejedanje, više slatkiša, jer znate da ćete ih već u toku tog ili drugog dana sasvim potrošiti, jer ne pravite pauzu u fizičkim aktivnostima.

Treniranje 4 Treniranje svakog dana je poželjno, evo i zbog čega

Onaj bitniji deo svakodnevnog vežbanja jeste to što utiče pozitivno na vaše zdravlje. Mnogobrojne statisktike govore o tome da osobe koje redovno vežbaju u velikoj meri smanjuju rizike od nastanka brojnih bolesti, a sami retko obolevaju od nekih težih, neizlečivih bolesti, što bi u stvari trebalo da bude prva motivacija za tim da se vežba što češće.

Savremeni način života doprineo je većina ljudi govori o stresu i anksioznosti kao propratnim delovima naših života, što je sasvim istinito. Stresne su sve skoro situacije u kojima se nađemo, a stres je okidač brojnih bolesti, zbog čega ga se treba rešiti brzo i uspešno. Trening je taj koji će vas rešiti nakupljenog stresa i nervoze, a nakon njega ćete se osetiti lakše i opuštenije, što je odličan razlog da svakog dana uradite bar pola sata nekih lakših vežbi.

Comments