Najveće želje savremenog (mladog) sveta

Kako da upotrebiš bes kao pogonsko gorivo

Zašto vam uspeh izmiče

Miodrag Majić, autor romana “Deca zla”: Izvesno je da ćemo u dogledno vreme imati i igranu seriju po motivima ovog romana

Kad “prebaciš” iz ekstrovertnosti mladosti u introvertnost zrelosti

Ghosting, stop: Šta možeš da kažeš, umesto da samo nestaneš

Uznemirujuće stvari koje nikada nisi ni želeo da znaš o ženama

Rečenica kojom ćeš zavesti svaki znak u horoskopu

Uvidi koje treba da uvedeš u praksu do tridesete

Glavni izvori stresa + kako da njima upravljaš

Kako da podstakneš svoju kreativnost

Životne lekcije (koje se stalno zaboravljaju)

Jednostavna pravila za uspešan život

Šta se dešava sa tvojim telom kad previše spavaš

Čemu ti služi meditacija

Uticaj antidepresiva na libido i emocije

Uticaj antidepresiva na libido i emocije

1/2

Danas gotovo svako ima iskustva sa antidepresivima – prolaziš kroz težak period, svi ti savetuju da potražiš pomoć, odeš kod lekara, a od njega izađeš sa receptima i bez dovoljno upozorenja o tome šta sve možeš da očekuješ, odnosno, na koji način antidepresivi pomažu, a na koji te sabotiraju u nekim stvarima i obično bez preporuke da potražiš inidivualnu pomoć terapeuta, jer antidepresivi nisu lek, samo su prva pomoć u teškim trenucima. Ako si već godinama na antidepresivima, sve otkriješ sam, na teži način. Povremena promena preparata pomaže donekle, ali antipresivi otupljuju osećanja, smanjuju nam libido i često povećavaju apetit. Dok shvatiš šta se dešava, zatekneš sebe sa dvadesetak suvišnih kilograma, problemom sa postizanjem erekcije ili sa nemogućnošću doživljavanja orgazma, sa smanjenim emotivnim kapacitetima i problemima koje to donosi u partnerskom odnosu.

Pilule za raspoloženje koje ti pomažu da preživiš dan, mogu da te onesposobe za emotivni i seksualni odnos. Prvo što otkriješ je da uklanjanje simptoma depresije, odnosno, umanjivanje napetosti i teskobe dovoljno da možeš da funkcionišeš, uzimaju danak na polju seksualnosti. Seks postaje naporan – gubiš osećaj, gubiš erekciju, ne uspevaš da postigneš orgazam, ali lekovi ne utiču samo na fizičku stranu odnosa. Pošto deluju na hemiju mozga, utiču i na osećanje ljubavi, privrženosti i povezanosti.

Emotivna otupljenost pomaže kod osećanja tuge, straha i teskobe, ali zatupljenost nije selektivna, nego deluje i na pozitivne emocije, potrebne za održavanje romantične veze.

Wannabe TV

Editors choice