Komplimenti o izgledu koji ženama najviše prijaju

Kako da budeš savremen muškarac – iz ugla različitih muškaraca

Savremena pravila flertovanja za kul tipove

Parfemi koje treba da probaš ove jeseni

Najbolje filmske frizure Brada Pitta + kako da ih napraviš

Minđuše: Kako da nosiš najomiljeniji komad nakita muškaraca sa stilom

Ultimativno crno: Kako da izgledaš đavolski dobro

Kako da oslobodiš energiju vezanu za – vezivanje

Najukusniji kokteli sa kafom

Brzi kurs iz poznavanja vina

Kako da sprovedeš fizičku i mentalnu detoksikaciju

Zašto ti je potrebna emotivna pismenost

Znaci da ti preti “pregorevanje” na poslu

10 neverovatnih mesta koja vredi videti bar jednom u životu

Pravilo pametnog vežbanja: Nisu sve vežbe za svakog

Uticaj antidepresiva na libido i emocije

Uticaj antidepresiva na libido i emocije

1/2

Danas gotovo svako ima iskustva sa antidepresivima – prolaziš kroz težak period, svi ti savetuju da potražiš pomoć, odeš kod lekara, a od njega izađeš sa receptima i bez dovoljno upozorenja o tome šta sve možeš da očekuješ, odnosno, na koji način antidepresivi pomažu, a na koji te sabotiraju u nekim stvarima i obično bez preporuke da potražiš inidivualnu pomoć terapeuta, jer antidepresivi nisu lek, samo su prva pomoć u teškim trenucima. Ako si već godinama na antidepresivima, sve otkriješ sam, na teži način. Povremena promena preparata pomaže donekle, ali antipresivi otupljuju osećanja, smanjuju nam libido i često povećavaju apetit. Dok shvatiš šta se dešava, zatekneš sebe sa dvadesetak suvišnih kilograma, problemom sa postizanjem erekcije ili sa nemogućnošću doživljavanja orgazma, sa smanjenim emotivnim kapacitetima i problemima koje to donosi u partnerskom odnosu.

Pilule za raspoloženje koje ti pomažu da preživiš dan, mogu da te onesposobe za emotivni i seksualni odnos. Prvo što otkriješ je da uklanjanje simptoma depresije, odnosno, umanjivanje napetosti i teskobe dovoljno da možeš da funkcionišeš, uzimaju danak na polju seksualnosti. Seks postaje naporan – gubiš osećaj, gubiš erekciju, ne uspevaš da postigneš orgazam, ali lekovi ne utiču samo na fizičku stranu odnosa. Pošto deluju na hemiju mozga, utiču i na osećanje ljubavi, privrženosti i povezanosti.

Emotivna otupljenost pomaže kod osećanja tuge, straha i teskobe, ali zatupljenost nije selektivna, nego deluje i na pozitivne emocije, potrebne za održavanje romantične veze.

Wannabe TV

Editors choice