Da li si dovoljno zreo za vezu?

Vežbe u kancelariji za one koji celog dana sede

Klasični odevni komadi koji bi trebalo da budu u ormaru svakog muškarca ovog proleća

Jednostavne kombinacije koje možeš nositi svakog dana

Filmovi koje kritika nije volela, ali Oskar jeste

Ljubav najčešće uopšte nije ono što očekuješ

Trening sa tegovima je bolji od kardio treninga – evo i zašto

6 stvari koje te sprečavaju da smršaš u 20, 30 i 40 godina

5 navika koje će “bustovati” tvoju životnu energiju

Stvari koje razumeju samo dobri ljudi sa opakim šefovima

7 “svežih” stilskih ideja za minimaliste

Ako je voliš, onda je drugačije tretiraš u krevetu – da li je to diskriminacija?

Izvodljive maštarije: Pomerite granice u seksu

24h u životu svakog muškarca

Od bogatstva do prosjačkog štapa i nazad – poznati muzičari gubitnici

Uticaj antidepresiva na libido i emocije

Uticaj antidepresiva na libido i emocije

1/2

Danas gotovo svako ima iskustva sa antidepresivima – prolaziš kroz težak period, svi ti savetuju da potražiš pomoć, odeš kod lekara, a od njega izađeš sa receptima i bez dovoljno upozorenja o tome šta sve možeš da očekuješ, odnosno, na koji način antidepresivi pomažu, a na koji te sabotiraju u nekim stvarima i obično bez preporuke da potražiš inidivualnu pomoć terapeuta, jer antidepresivi nisu lek, samo su prva pomoć u teškim trenucima. Ako si već godinama na antidepresivima, sve otkriješ sam, na teži način. Povremena promena preparata pomaže donekle, ali antipresivi otupljuju osećanja, smanjuju nam libido i često povećavaju apetit. Dok shvatiš šta se dešava, zatekneš sebe sa dvadesetak suvišnih kilograma, problemom sa postizanjem erekcije ili sa nemogućnošću doživljavanja orgazma, sa smanjenim emotivnim kapacitetima i problemima koje to donosi u partnerskom odnosu.

Pilule za raspoloženje koje ti pomažu da preživiš dan, mogu da te onesposobe za emotivni i seksualni odnos. Prvo što otkriješ je da uklanjanje simptoma depresije, odnosno, umanjivanje napetosti i teskobe dovoljno da možeš da funkcionišeš, uzimaju danak na polju seksualnosti. Seks postaje naporan – gubiš osećaj, gubiš erekciju, ne uspevaš da postigneš orgazam, ali lekovi ne utiču samo na fizičku stranu odnosa. Pošto deluju na hemiju mozga, utiču i na osećanje ljubavi, privrženosti i povezanosti.

Emotivna otupljenost pomaže kod osećanja tuge, straha i teskobe, ali zatupljenost nije selektivna, nego deluje i na pozitivne emocije, potrebne za održavanje romantične veze.

Wannabe TV

Editors choice