Zanimljive činjenice koje treba da znate o Tomu Hardyju

10 glumica u koje smo bili zaljubljeni 90-ih

Ivan Divan: “Ne bih odvajao svoju čovečnost od umetnosti”

Postavljanje granica – znak zrelosti i stabilnosti

Kako da bolje podnesete odbijanje

Iritantne stvari koje vam sigurno neće nedostajati – jer ste singl

Ovo je hrana od koje će vam mamurluk biti “kao rukom odnesen”

Ovo su najplaćeniji sportisti u 2021. godini, a evo koliko oni zarađuju

Hrvatska kompanija Rimac postaje većinski vlasnik Bugattija

Stvari koje rade pravi džentlmeni

Ovo je hrana koju bi trebalo da izbegavate nakon što napunite trideset

Vodič kroz emotivni nered – za početnike

Kako da doneseš odluke koje menjaju život

Nisu svi treninzi isti, a ovo je pet vrsta treninga koje možete isprobati

Šta misliš da devojka očekuje od tebe – a šta je njoj zapravo bitno

Zdravlje i fitnes

Uz ove savete ćete BOLJE spavati

1/2

Svaki čovek rođen je sa nekoliko osnovnih i neophodnih potreba tokom života, a jedna od njih i to najvažnija, jeste spavanje i san. Spavanje i san predstavljaju prirodno, fiziološko stanje organizma koje je propraćeno smanjenom percepcijom i reakcijama na spoljašnje uticaje. Javlja se periodično u toku jednog dana, a ono što najbolje svi znamo, utiče na odmor i regeneraciju celokupnog organizma, fizičkog i psihičkog stanja. Kroz vekove, mnogi naučnici, a i oni koji to nisu, bavili su se fenomenom spavanja i sna, tumačili ih na različite načine, a mi vam ukazujemo na to kako da svoj san učinite boljim i učinkovitijim.

Pre svega, kvalitetan san preduslov je za funkcionalno i potpuno svesno obavljanje svih obaveza koje čovek ima u toku dana. Ukoliko vas uhvati umor, uvek možete dremnuti dvadesetak minuta tokom dana, što će doprineti da se osećate bolje i spremno za nastavak obavljanja svega što jedan dan donosi. Svi smo različiti, pa nam tako i svima treba različita količina sna tokom noći. Uvek pratite svoj organizam šta poručuje i uvek ga poslušajte. Spavanje noću je neophodno, a poželjno je da bude i što uspešnije, kako biste upravo to i postigli dajemo vam nekoliko saveta:

Odložite svoj telefon

Vaš mobilni telefon ujedno je i vaš najveći neprijatelj neposredno pre spavanja. Svaki lajk na nekoj od društvenih mreža, novo obaveštenje, ili iritirajući zahtev za igrice, učiniće da se neko osećanje pojavi i pojača u vama. Ovo stanje dovodi do pojačanog rada moždanih funkcija, što je loša vest za vaš san. Blizina telefona i svega onoga što on donosi, učiniće da ne zaspite na vreme. Zato, odložite svoj telefon, jer će svi ti mejlovi, lajkovi i obaveštenja, biti i ujutru tu.

phonebed2 Uz ove savete ćete BOLJE spavati

Wannabe TV

Editors choice