Savršene ideje za tetovaže kod muškaraca

Kako muškarcima uspeva da oteraju stvarno kvalitetnu ženu

Kad u životu želiš nešto više

Kako da zadržiš onu do koje ti je stalo

Pogrešna uverenja kojih treba da se oslobodiš zarad svog mentalnog zdravlja

Kako da pronađeš svoju snagu

Najveće želje savremenog (mladog) sveta

Kako da upotrebiš bes kao pogonsko gorivo

Zašto vam uspeh izmiče

Miodrag Majić, autor romana “Deca zla”: Izvesno je da ćemo u dogledno vreme imati i igranu seriju po motivima ovog romana

Kad “prebaciš” iz ekstrovertnosti mladosti u introvertnost zrelosti

Ghosting, stop: Šta možeš da kažeš, umesto da samo nestaneš

Uznemirujuće stvari koje nikada nisi ni želeo da znaš o ženama

Rečenica kojom ćeš zavesti svaki znak u horoskopu

Uvidi koje treba da uvedeš u praksu do tridesete

Zdravlje i fitnes

Za početnike u teretani – glavno je šta želiš da postigneš

1/2

Rešen si da učiniš nešto za sebe, za svoje zdravlje, formu i izgled, a vežbanje u teretani ti daje mogućnost da sve to uradiš odjednom. Pre svega, potrebno je da znaš šta želiš da postigneš, da bi znao koliko često, dugo i naporno treba da vežbaš.

Odluči da li želiš da ojačaš i izdefinišeš muskulaturu, ili ti je namera da pre svega skineš suvišnu kilažu, kako bi mogao da odrediš količinu treninga kojim ćeš dostići svoje ciljeve.

vezbanje Za početnike u teretani – glavno je šta želiš da postigneš

Prvi izbor – velike ili male težine

Ukoliko želiš da ojačaš i stekneš vidljive mišiće, verovatno nećeš morati da se trudiš koliko si mislio – novija istraživanja pokazuju da tri treninga nedeljno koji se sastoje od kombinacija vežbi snage, kao što je vežbanje na benču (podizanje tereta iz ležećeg položaja) i čučnjeva sa vežbama “eksplozivnosti” (skokovi na klupu ili bacanje medicinke), povećavaju telesnu snagu za 23 procenta više u odnosu na standardne treninge.

Ako želiš da povećaš mišićnu masu, potrebno je da radiš sa većim težinama, ali za maksimalne rezultate nije potrebno da se previše naprežeš – samo treba svaku mišićnu grupu da vežbaš dva puta nedeljno.

Ipak, za “nabacivanje mišića” nije dovoljan samo trening u teretani, već je potrebno da poštuješ određena pravila ishrane, odnosno da redovno unosiš proteine, zdrave ugljene hidrate i suplemente, u izbalansiranim i redovnim obrocima. U kombinaciji sa treningom, izbalansirana ishrana daće optimalne rezultate.

Wannabe TV

Editors choice