Miodrag Majić, autor romana “Deca zla”: Izvesno je da ćemo u dogledno vreme imati i igranu seriju po motivima ovog romana

Kad “prebaciš” iz ekstrovertnosti mladosti u introvertnost zrelosti

Kad ti uspeh izmiče i veruješ da si luzer

Ghosting, stop: Šta možeš da kažeš, umesto da samo nestaneš

Uznemirujuće stvari koje nikada nisi ni želeo da znaš o ženama

Rečenica kojom ćeš zavesti svaki znak u horoskopu

Uvidi koje treba da uvedeš u praksu do tridesete

Glavni izvori stresa + kako da njima upravljaš

Kako da podstakneš svoju kreativnost

Životne lekcije (koje se stalno zaboravljaju)

Jednostavna pravila za uspešan život

Šta se dešava sa tvojim telom kad previše spavaš

Čemu ti služi meditacija

Savladaj 10 veština rešavanja problema

Taktike za izbegavanje “sagorevanja” na poslu

Zašto treba da jedeš ljutu hranu

Zašto treba da jedeš ljutu hranu

1/2

Ljuta hrana je oduvek isticana kao vredna podrška imunitetu, a u ovo vreme, kad sediš kod kuće i nigde ne ideš, a kad ideš nosiš masku na licu – možeš da jedeš beli luk, koliko hoćeš. Ali, čuveni narodni lek, beli luk, nije jedina ljuta hrana koja je korisna za ukupno zdravlje i imunitet.

Tu su i začini, kao što je đumbir i ljuta paprika, koje možeš da dodaješ jelima ili stavljaš u salatu, pa ako voliš ljuto, a ne voliš miris belog luka, to su jednako zdrave namirnice, koje su naročito korisne sada, kada je snažan imunitet ključan za borbu sa virusima. Iako stručnjaci tvrde da korona neće “pobeći” od belog luka, činjenica je da se zdrave osobe, snažnog imuniteta, opiru i ovom virusu. Čak i ako ga “pokupe” ili imaju blagu kliničku sliku, ili se uopšte i ne razbole.

ljuta hrana 1024x768 Zašto treba da jedeš ljutu hranu

Ljutom hranom protiv infekcija

Ljuta paprika, beli luk i đumbir dokazano pomažu u borbi protiv infekcija. Medicina nije nova nauka, a neki drevni zapisi svedoče da su drevne Maje u recepturi lekovitih napitaka najčešće koristile ljutu papriku. Savremena homeopatija takođe koristi ljutu papriku kao lek za upalu srednjeg uva, jer njeni sastojci (oni koji daju ljutinu) zaustavljaju uticaj nekoliko vrsta bakterija. Analize sastojaka belog luka, pokazale su da ova namirnica ima antiparazitska, antifungalna i antibakterijska svojstva, odnosno suzbija parazite, gljivce i bakterije. Dakle, beli luk i ljuta paprika i beli luk mogu značajno da osnaže vaš imunološki sistem i povećaju šanse da se organizam na prirodan način izbori sa “uljezima” koji izazivaju infekcije.

Wannabe TV

Editors choice