1/3

Svi smo mi lideri. Neko je lider svog života, a trebalo bi da to svi budemo, neko lider svoje porodice, neko svog tima ili cele kompanije, te neke grupe koju vodi ka raznim uspesima. Dobro liderstvo se međutim ne meri samo uspesima i postizanjima ciljeva koji su zacrtani, već načinima na koje se do njih dolazi, te svakim postupkom i ponašanjem u brojnim situacijama, posebno prema članovima grupe koju predvode. Ako želiš da postaneš dobar, lider koji je uspešan i cenjen, bez obzira koga vodiš i za koga si zadužen, onda bi neke od ovih “stavki” trebale da se nađu u tvojoj svakodnevnici i rutini.

Uvek budi dostupan da pružiš pomoć onima koje pokušavaš da vodiš i usmeravaš. Potrebno je da budeš dostupan za ta sitna pitanja, objašnjenja, ali i bilo koju vrstu pomoći, koja inače ne spada u sama tvoja zaduženja i obaveze, ali to pokazuje svima da si spreman na rad u raznim okolnostima i da to što neko drugi radi nije ništa loše ili “manje dostojno” da bi i  ti sam “uskočio”.

Iz dana u dan, pokušavaj da postaneš bolji čovek. Ne samo za svoju grupu, već za sebe samog, jer će te to činiti srećnijim i zadovoljnijim, što će svakako bolje uticati na celu okolinu.

dobar lider 2 Ovo su kvaliteti dobrog lidera i načini na koje on razmišlja

Editors choice