Ne bi trebalo da odustanete od romantike, pravljenja atmosfere, truda i udvaranja u vezi, samo zato što će vas svakodnevica omesti u tome. Upravo zato i treba da unosite magiju i obnavljate energiju, jer će vas inače svakodnevica progutati. Ljubav će se pretvoriti delom u prijateljstvo, delom u podnošenje i postaćete kao svi oni parovi za koje se pitate kako su dotle dospeli? Ali, možda se vama samo čini da su oni obični i da više ne uživaju jedno u drugom, zato što vidite samo ono što je na površini. Možda je put partnerske ljubavi baš takav – ka prijateljstvu i podnošenju. A možda ti savršeno obični parovi umeju da budu romantični i razigrani kad ih niko ne vidi, to ne znate. Jedino u šta možete da budete sigurni jeste da ćete u vezi proći kroz iste izazove koji romantična osećanja stavljaju na bizarne probe.

Izazovi kroz koje prolazite u vezi DOK ne postanete uigran par2 Izazovi kroz koje prolazite u vezi DOK ne postanete uigran par

Kad treba da priznate grešku

Prvi put kad treba da progutate knedlu, da priznate da ste pogrešili, da se izvinite, molite za oproštaj i trudite se da popravite grešku, postavljate model za svaki naredni put. Nemojte misliti da ih neće biti, naravno da hoće. Ali ako se postavite u odbrambeni položaj, pa još iz njega počnete da napadate i da krivite partnerku, jer ona je doprinela tome da vi pogrešite, ako ne preuzmete svu odgovornost odmah, prvi put, propustićete najbolju šansu za postavljanje zdravih temelja u vezi. Onaj ko priznaje greške i prihvata odgovornost za posledice ima prava da to isto zahteva i očekuje od partnera i zaobilazi mnoge zamke u igrama ega i emocija. Naravno, ne možete zloupotrebljavati stav i praviti ispade svakog dana, samo zato što ste spremni da stanete iza svog ponašanja, to je manipulacija, ništa bolja nego kad se izvlačite i prebacujete odgovornost.

Kad se nešto čudno desi tokom seksa

Sigurno će se desiti. Ima toliko toga što može da pođe naopako i pokvari vam zanos. Preko neprijatnosti treba preći džentlmenski, bilo da ste ih uzrokovali vi ili ona. Ako vam opadne seksualno raspoloženje, našalite se, odmorite se, mazite se – dajte jedno drugom šansu da se zbližite i prevaziđete stid i neprijatnost. Čak i kad naučite da rukujete telom partnera, dešavaju se gafovi, grubosti i nespretnosti koje ubijaju romantiku – ako im dozvolite. Koliko će neko biti kul, kad se nešto čudno desi tokom seksa – mnogo govori o toj osobi.

Comments