Loše navike ne utiču samo na privatni, već i na vaš poslovni život. Postoji nekoliko različitih navika zbog kojih na poslu sigurno izgledate neprofesionalno. Pročitajte ih u nastavku i ako se pronalazite u nekoj od njih, obavezno radite na tome da tu naviku što pre promenite.

Psovanje

Možda zvučite kul u društvu kada nonšalatno opsujete tokom priče. Međutim, ako ovu naviku praktikujete i na poslu, osudiće vas i kolege i šef, iako se to možda na prvi pogled ne čini.

Pomeranje alarma

Piće sa društvom posle posla je svakako prihvatljivo. Ali ako ste neko ko konstantno kasni na posao ili dolazi u poslednjem trenutku, nemojte misliti da to neće drugi primetiti. Spremite se na ozbiljan razgovor sa šefom ako je kašnjenje nešto što praktikujete.

Ne volite sastanke

Sastanci Navike zbog kojih izgledate NEPROFESIONALNO na poslu

Nemojte misliti da ćete biti zvezda ako vas kolege svaki put čekaju na sastanku. Ovo samo pokazuje koliko ste neprofesionalni, a ako koristite priliku kada poslednji uđete da napravite neku šalu, onda ćete sigurno postati omraženi.

Sveznalice

Super je ako ste pametni i ako imate iskustva, ali konstatno hvaljenje nije dobro. Ako vaš uspeh dovodi to toga da se osećate superiorno u odnosu na vaše kolege, verovatno ćete zauzeti prvo mesto na njihovoj listi ljudi koje mrze.

Previše obećanja

Previse obecanja Navike zbog kojih izgledate NEPROFESIONALNO na poslu

Morate biti svesni šta znate, umete i možete. Ako konstatno obećavate ljudima da ćete neke stvari uraditi, a na kraju to ne stignete da završite, izgledaćete neprofesionalno. Morate da budete realni kada nešto obećavate i kada zacrtavate ciljeve koje morate da ostvarite.

Comments