Svim muškarcima ili makar većini najviše smeta kada se na licu posle brijanja pojavi crvenilo koje užasno izgleda, a često dovodi i do neprijtnog peckanja i bola. Skoro da se ne desi da ono izostane, a ako nemate problem sa njim onda ste pravi srećnik. Za one kojima ova nus pojava pravi probleme i žele da je se reše dajemo nekoliko kratkih, ali učinkovitih saveta.

Pre svega, možete svojoj koži pomoći i pre brijanja. Praktikujte da se uvek brijete nakon tuširanja ili tople kupke. Topla voda će omekšati vašu kožu, pa će samo brijanje teći brže, a koži ćete naneti manja oštećenja. Brijanje jeste dobro, jer sklanja odumrle ćelije sa kože, ali učestalo brijanje otklanja i zdravu, “mladu” kožu, pa usled toga i nastaje pomenuto crvenilo. Pored toga, pre tuširanja kožu vrata i lica možete omekšati i nekom običnom, hidratantnom kremom, pa tako pospešiti njeno omekšavanje.

nega Rešte se NEŽELJENOG crvenila nakon brijanja

Nemojte se uvek brijati uz pene i sapune koji su za to predviđeni. Nekada iskoristite krem kupke za to ili svojoj peni dodajte malo regeneratora za kosu, pa će tako brijač kliziti niz kožu. Brijači su veoma bitni u svemu. Ako se brijete onim za jednokratnu upotrebu, nemojte praktikovati da ga koristite više puta ili ne bar više od dva, tri put. Ako pak imate one koji se koriste duže, trudite se da njihovu higijenu održavate dobro. Nakon brijanja ih dobro prosušite i čuvajte na suvom mestu, a dobro je pre samog brijanja dezinfikovati ih vrelom vodom i sa malo 3% hidrogena ili sa malo razblaženog alkohola, jer ćete tako ukloniti većinu bakterija koje se nakupe na njemu, a vašu kožu čine kasnije lošom.

Comments