Savršene ideje za tetovaže kod muškaraca

Kako muškarcima uspeva da oteraju stvarno kvalitetnu ženu

Kad u životu želiš nešto više

Kako da zadržiš onu do koje ti je stalo

Pogrešna uverenja kojih treba da se oslobodiš zarad svog mentalnog zdravlja

Kako da pronađeš svoju snagu

Najveće želje savremenog (mladog) sveta

Kako da upotrebiš bes kao pogonsko gorivo

Zašto vam uspeh izmiče

Miodrag Majić, autor romana “Deca zla”: Izvesno je da ćemo u dogledno vreme imati i igranu seriju po motivima ovog romana

Kad “prebaciš” iz ekstrovertnosti mladosti u introvertnost zrelosti

Ghosting, stop: Šta možeš da kažeš, umesto da samo nestaneš

Uznemirujuće stvari koje nikada nisi ni želeo da znaš o ženama

Rečenica kojom ćeš zavesti svaki znak u horoskopu

Uvidi koje treba da uvedeš u praksu do tridesete

Zdravlje i fitnes

10 praktičnih koraka u borbi protiv stresa

1/3

Kad se osećate anksiozno i pod stresom ste, bespomoćni ste i čini vam se da vi tu ništa ne možete. Ipak, postoje neke razumne strategije i koraci koje možete da preduzmete, da biste izašli na kraj sa pritiskom koji osećate.

Pronađite izvor stresa

Zapitajte se šta je ono što vas najviše stresira, jer neke stvari su sigruno veći izvor stresa od nekih drugih. Da li su to problemi na poslu, porodični problemi ili vaši lični strahovi, osećanje manje vrednosti, osećaj da ste neuspešni u svemu čega se poduhvatite. Najbolji način je da zapišete šta vas najviše opterećujete i šta mislite, šta je ono što bi vas usrećilo i pomoglo vam da se opustite i bolje osećate.

Napravite pauzu

Uzmite tajm-aut i povucite se korak unazad. Udaljite se mentalno od svojih akcija i osećanja, da ne biste pod pritiskom doneli ishitrene i pogrešne odluke. Kad ne znate šta da radite – ne radite ništa. Uzmaknite, sačekajte, posmatrajte. Bavite se u međuvremenu relaksirajućim aktivnostima. Idite u šetnju po prirodi, vozite bicikl, bavite se lakom rekreacijom, vežbajte opuštajuće tehnike disanja – pomerite fokus sa problema i pritiska na povezivanje sa prirodom i opuštanje. Posmatrajte sebe kao delić velikog čuda života, koje se stalno manifestuje svom snagom, svuda oko vas.

Prihvatite to da su neke stvari van vaše kontrole

Ako vam stres prouzrokuju okolnosti i situacije koje su van vaše kontrole i koje ne možete da promenite, usredsredite se na one koje možete. Ono što je izvan vas, ne možete kontrolisati, a ono što se u vama dešava, možete. U kombinaciji sa tajm-autom, ovaj mentalni stav daje vašem osećanju stresa perspektivu, iz koje vi niste žrtva okolnosti, nego neko ko pronalazi najbolji način da funkcioniše u datim okolnostima.

stres 1 10 praktičnih koraka u borbi protiv stresa

Wannabe TV

Editors choice