Bilo koji sport bolji je izbor od izbegavanja aktivnog životnog stila! Skijanje, plivanje, kuglanje, gimnastika, biciklizam, tenis… Sve su to sportovi koji daju mogućnost vašem telu da se pokrene i potroši kalorije kojim ste ga opteretili, da ojača, očuva vitalnost i da se lakše izbori sa bolestima. Trčanje osnažuje vaš duh i samopouzdanje! Ukoliko budete istrajni u disciplini koju izaberete, vaše sposobnosti vremenom će bivati sve bolje.

Zašto je trčanje najlogičniji izbor za prosečnog nevežbača koji želi da postane rekreativac?

01134 10 razloga zašto da izaberete trčanje?

Trčanje će vam omogućiti da deo slobodnog vremena provedete na otvorenom. Boravak u zatvorenom prostoru, pogotovo u kancelarijama koje su opremljene IT opremom, treba da nadoknadite boravkom napolju. Sezona trčanja nikad ne prestaje, menjaju se samo vremenski uslovi i godišnja doba, a u skladu s tim i odgovarajuća oprema.

Vrlo brzo ćete shvatiti zašto je teza da smo rođeni i građeni za trčanje tačna. Kretanje i trčanje su prirodna stanja čoveka, dok je osmočasovno radno vreme provedeno sedeći za radnim stolom najveća kazna koju organizam trpi.

Trčanje je jedan od sportova kojim ćete razviti i osnažiti svoje kardiovaskularno zdravlje. Utiče na rad srca i krvnih žila, a za kratko vreme osetićete i kako se vaša kondicija popravila.

Comments