Zanimljive činjenice koje treba da znate o Tomu Hardyju

10 glumica u koje smo bili zaljubljeni 90-ih

Ivan Divan: “Ne bih odvajao svoju čovečnost od umetnosti”

Postavljanje granica – znak zrelosti i stabilnosti

Kako da bolje podnesete odbijanje

Iritantne stvari koje vam sigurno neće nedostajati – jer ste singl

Ovo je hrana od koje će vam mamurluk biti “kao rukom odnesen”

Ovo su najplaćeniji sportisti u 2021. godini, a evo koliko oni zarađuju

Hrvatska kompanija Rimac postaje većinski vlasnik Bugattija

Stvari koje rade pravi džentlmeni

Ovo je hrana koju bi trebalo da izbegavate nakon što napunite trideset

Vodič kroz emotivni nered – za početnike

Kako da doneseš odluke koje menjaju život

Nisu svi treninzi isti, a ovo je pet vrsta treninga koje možete isprobati

Šta misliš da devojka očekuje od tebe – a šta je njoj zapravo bitno

Zdravlje i fitnes

10 razloga zašto da izaberete trčanje?

Trčanje je relativno jeftin sport i dostupan svima i svugde. Za početak, biće vam potrebno nekoliko solidnih trkačkih patika, lagana odeća za vežbanje koju već sigurno imate, flašica s vodom i uređaj kojim ćete meriti vreme ili pređene razdaljine, a što je najčešće mobilni telefon sa ugrađenom štopericom, može poslužiti i pedometar ili aplikacija na telefonu koja će sve to uredno pratiti, obraditi i arhivirati.

Trčanje

0221 10 razloga zašto da izaberete trčanje?

Trkačke rezultate i napredak lako je pratiti, kako početnicima, tako i iskusnim trkačima koji su sebi postavili izvesne ciljeve. Uz par saveta i sugestija o tehnici trčanja koje treba zatražiti od iskusnijih trkača ili profesionalaca, eventualno programa trčanja koji su dostupni na internetu, svako može individualno osmisliti, započeti i voditi sopstveni program treniranja.

Svaki trkač može biti “sam svoj trener”.

Ukoliko su fizički izgled i linija motivi za aktivan život, onda je trčanje pravi izbor, zato što će telo kroz vežbu za kratko vreme potrošiti izuzetno mnogo kalorija.

Trčanje će uticati na samopouzdanje trkača! Uz promene koje će vaše telo prolaziti, moguće je da ćete promeniti i životne principe, jer ćete rasterećeni stresa, u pozitivnom okruženju i društvu sličnih sebi, svoj život prilagoditi nekim novim pravilima.

Iako ima mnogo trkača koji trče kako bi mogli jesti stvari koje bi ih inače samo gojile, mnogo je i onih koji su kroz sport shvatili da uživanje u aktivnostima i postizanje rezultata svakako u velikoj meri zavisi od uravnotežene ishrane. Ako ništa drugo, sport će vas naučiti da odredite granicu kada je dosta, jer se pretrpanog stomaka ne može vežbati.

Trčanje je za svakoga. I žene i muškarci, i mladi i stari, i mršavi i puniji mogu da trče uz napomenu da oni koji su pretili i pate od gojaznosti, treba prvo da urade lekarski pregled i zatraže stručni savet u vezi sa vežbanjem, jer ne mogu svačije kosti i muskulatura u trkačkom koraku nositi nepotrebno salo. S druge strane, ima dosta njih koji kažu da je trčanje dosadno i monotono. Njima niko nije približio trčanje na pravi način ili su već aktivni u drugim sportovima, pa za trčanje ili nemaju vremena ili strpljenja.

Mladen Mitrić

Wannabe TV

Editors choice