Ima li šta gore od toga što kada konačno legnete da spavate i navijete budilnik za sutra, shvatite da ukoliko biste istog trena zaspali, opet ne biste imali više od 7 sati sna. A svi znamo da nećete zaspati odmah. Međutim, postoje neki trikovi koji će vam pomoći da što pre zaspite i koliko-toliko se odmorite i spremite za sutrašnje obaveze.

1112 sleep memory main 7 saveta za bolji san

Seks

Žene bi možda najviše želele da se zagrle i maze sa partnerom pre nego što zaspe, ali muškarcu to prosto neće pomoći. Dobar seks utiče na lučenje endorfina što dalje čini da se osećate mirno i lakše zaspite. Ovo je sigurno najprimamljiviji lek za nesanicu.

Nadoknađivanje

Ukoliko ste protekle noći spavali tek nekoliko sati, sigurno ćete doći u iskušenje da bar malo odspavate u toku dana. Međutim, to nikako nije rešenje! Ako to budete radili možete ozbiljno da poremetite ciklus spavanja. Zato izdržite do večeri i lezite ranije nego obično. Sutradan ćete biti odmorni!

Bez muzike, tv-a i alkohola

Možda ste čuli da će vam muzika, televizija ili alkohol pomoći da bolje spavate. Međutim, ukoliko ste pametni, spavaću sobu ćete rezervisati isključivo za seks i spavanje. Sve ostalo radite u neko drugo vreme, nikako kada želite da se odmorite.

Razmišljanje

Ako počnete da razmišljate o tome koliko ste spavali, kad treba da ustanete i koliko još sati vam je ostalo za spavanje, to će izazvati stres u vašem organizmu tako da tek nećete moći da zaspite! Samo se opustite i ne razmišljajte o tome.

Comments