Najveće želje savremenog (mladog) sveta

Kako da upotrebiš bes kao pogonsko gorivo

Zašto vam uspeh izmiče

Miodrag Majić, autor romana “Deca zla”: Izvesno je da ćemo u dogledno vreme imati i igranu seriju po motivima ovog romana

Kad “prebaciš” iz ekstrovertnosti mladosti u introvertnost zrelosti

Ghosting, stop: Šta možeš da kažeš, umesto da samo nestaneš

Uznemirujuće stvari koje nikada nisi ni želeo da znaš o ženama

Rečenica kojom ćeš zavesti svaki znak u horoskopu

Uvidi koje treba da uvedeš u praksu do tridesete

Glavni izvori stresa + kako da njima upravljaš

Kako da podstakneš svoju kreativnost

Životne lekcije (koje se stalno zaboravljaju)

Jednostavna pravila za uspešan život

Šta se dešava sa tvojim telom kad previše spavaš

Čemu ti služi meditacija

Čemu ti služi meditacija

Čemu ti služi meditacija

Meditacija povećava sposobnost usredsređivanja pažnje, odnosno, koncentracije, pojačava samopouzdanje, ali i povećava senzitivnost – izoštrava tvoj radar, tako da počneš da primećuješ stvari koje su ti ranije promicale, a koje pomažu na svakom nivou komunikacije, u poslovnom, kao i u privatnom životu.

Ako bolje razumeš svog šefa i kolege na poslu, registruješ da prolaze kroz neki težak period, loše su raspoloženi, imaju porodične probleme, moći ćeš bolje da sarađuješ sa njima, odnosno, nećeš gubiti energiju ljuteći se na njih, misleći kako su nepravedni i kako imaju nešto protiv tebe.

Ako taj radar usmeriš na svoju partnerku, mnogo bolje ćeš shvatiti njenu “preosetljivost”, odnosno, njena emotivnost te neće nervirati i ugrožavati, već ćeš je zbog toga još više voleti i poštovati. Meditacija jača tvoju mentalnu snagu, smiruje nerve i pomaže kod kanalisanja stresa i kontrole besa. Ako ti je inače “kratak fitilj” veća senzitivnost koju stičeš putem meditacije, omogućava ti da ne izlivaš ljutnju nekontrolisano, na nekog (svoje bližnje) ko ti je pri ruci, da se brže ohladiš i shvatiš da si planuo bez nekog stvarnog razloga i da ti bes samo oduzima energiju koju možeš da usmeriš konstruktivno.

meditacija 1 Čemu ti služi meditacija

Izvor fotografija: unsplash.com

Brankica Milošević

Wannabe TV

Editors choice