Savršene ideje za tetovaže kod muškaraca

Kako muškarcima uspeva da oteraju stvarno kvalitetnu ženu

Kad u životu želiš nešto više

Kako da zadržiš onu do koje ti je stalo

Pogrešna uverenja kojih treba da se oslobodiš zarad svog mentalnog zdravlja

Kako da pronađeš svoju snagu

Najveće želje savremenog (mladog) sveta

Kako da upotrebiš bes kao pogonsko gorivo

Zašto vam uspeh izmiče

Miodrag Majić, autor romana “Deca zla”: Izvesno je da ćemo u dogledno vreme imati i igranu seriju po motivima ovog romana

Kad “prebaciš” iz ekstrovertnosti mladosti u introvertnost zrelosti

Ghosting, stop: Šta možeš da kažeš, umesto da samo nestaneš

Uznemirujuće stvari koje nikada nisi ni želeo da znaš o ženama

Rečenica kojom ćeš zavesti svaki znak u horoskopu

Uvidi koje treba da uvedeš u praksu do tridesete

Zdravlje i fitnes

Dragocena preventiva: Produži sebi život, sada

1/2

Suština preventive se sastoji u tome da čuvate zdravlje dok ga imate, da ne čekate da se pojave neke tegobe – da sprečite, umesto da lečite. Zdrav razum vam govori da je to zaista logično, delotvorno i sasvim izvodljivo, ali prevencija zahteva disciplinu, koju morate sami sebi nametnuti i odgovornost, koju morate imati prema sebi i svom zdravlju. I morate početi odmah – što ranije, to delotvornije.

zdrav život 2 1 Dragocena preventiva: Produži sebi život, sada

20-30 godina

U ovim godinama ste još uvek vrlo mladi i verovatno prilično neodgovorni, jer mnoge nezdrave navike i napore sa lakoćom podnosite, samo zato što vam mladost daje tu snagu i zalihe energije. Preventiva u ovim godinama bi, osim, koliko je god moguće od urednog načina života, trebalo da se sastoji i od redovnih poseta zubaru. Idite na kontrole, popravljajte karijes na pojavu prve tačkice, održavajte higijenu zuba i usta onako kako lekari preporučuju – pravilnim i redovnim pranjem zuba, čišćenjem zubnim koncem, korišćenjem dobre paste i gelova za negu desni. Prvi znaci paradentopatije javljaju se u ovom životnom dobu i vrlo su diskretni – sami ih nećete otkriti, zato posećujte zubara na svakih par meseci. Takođe je dobro da posetite urologa, čak i ako nemate nikakve tegobe – prevaziđite svoj otpor prema pregledu kod urologa, koji se, ako nemate nikakve probleme zapravo, uglavnom sastoji od uputa za vađenje krvi radi ciljanih analiza (HIV, hepatitis B, genitalni herpes, hlamidija). Ne morate biti naročito promiskuitetni da biste bili u riziku od polno prenosivih bolesti, ali svaka promena partnera je povećanje rizika. I striktno se pridržavajte zapovesti broj 1 – uvek koristite kondom. Jednom godišnje, posetite lekara opšte prakse, radi kontrolnih pregleda i analiza.

Wannabe TV

Editors choice