Savršene ideje za tetovaže kod muškaraca

Kako muškarcima uspeva da oteraju stvarno kvalitetnu ženu

Kad u životu želiš nešto više

Kako da zadržiš onu do koje ti je stalo

Pogrešna uverenja kojih treba da se oslobodiš zarad svog mentalnog zdravlja

Kako da pronađeš svoju snagu

Najveće želje savremenog (mladog) sveta

Kako da upotrebiš bes kao pogonsko gorivo

Zašto vam uspeh izmiče

Miodrag Majić, autor romana “Deca zla”: Izvesno je da ćemo u dogledno vreme imati i igranu seriju po motivima ovog romana

Kad “prebaciš” iz ekstrovertnosti mladosti u introvertnost zrelosti

Ghosting, stop: Šta možeš da kažeš, umesto da samo nestaneš

Uznemirujuće stvari koje nikada nisi ni želeo da znaš o ženama

Rečenica kojom ćeš zavesti svaki znak u horoskopu

Uvidi koje treba da uvedeš u praksu do tridesete

Zdravlje i fitnes

Glavni izvori stresa + kako da njima upravljaš

1/2

Psiholozi su definisali sedam najvećih izvora stresa, koji uzrokuje skoro sve probleme, prepreke i nesreće koje doživljavate. Zato je korisno da naučite da ih prepoznate i da njima upravljate – porašće vam samopouzdanje i bićete spremniji i generalno vedriji i smireniji.

Na prvom mestu, briga

Svi poznajemo zabrinutost i možemo se složiti sa definicijom brige kao dugotrajnog straha izazvanog neodlučnošću. Model brige obično “pokupimo” od roditelja, a naročito su majke sklone da stalno brinu. Stres prouzrokovan dugotrajnom brigom narušava zdravlje – utiče na opadanje imuniteta i izaziva prijemčivost organizma na sve vrste bolesti. Kako da prestanete da brinete? Osvestite brigu kao obrazac koji vam je nametnut, koji ste nesvesno usvojili i koji nije deo vaše prirode i ne uklapa se u prirodni poredak stvari. Takođe, nastojte da uvek date sve od sebe i da ne izbegavate donošenje odluka. Nakon što ste doneli odluku i uradili sve što ste umeli i mogli, ostatak tereta brige prepustite Univerzumu – neka bude najbolje za vas.

izvori stresa 1 1024x667 Glavni izvori stresa + kako da njima upravljaš

Pitanje smisla

Jedan od vodećih izvora stresa savremenog načina života je nepostojanje svrhe i smisla u životu. Ako nemate ciljeve kojima težite, osećate se dezorijentisano i malodušno i pitate se zašto uopšte da se trudite, kad je sve besmisleno. Da biste upravljali ovim izvorom stresa, organizujte svoje vreme produktivno, usmerite se na manje ciljeve i dnevna dostignuća. Utvrdite prioritete i držite ih se. Kad uvedete dostizanje manjih ciljeva dnevnu praksu, biće vam lakše da otkrijete svoje težnje, da utvrdite šta je ono što istinski želite i da se usmerite ka većim i dugoročnim ciljevima. Ljudski um je programiran tako da pronalazi zadovoljstvo u ostvarivanju onoga što nam je važno.

Nezavršavanje započetog

U skladu sa osećanjem zadovoljstva kada ispunimo i ostvarimo ono što smo odredili kao važno, javlja se frustracija i nesigurnost kad odustanemo od započetog i ostavljamo poslove nedovršenim. Ne možemo da postignemo to osećanje ispunjenosti i zadovoljstva sobom i pod stresom smo kada nešto ne završimo ili ne uradimo – čak i ako to potisnemo i “zaboravimo”. Nezavršen ili delimično obavljen posao je jedan od velikih izvora stresa, koji sami prouzrokujemo odugovlačenjem i odustajanjem i vodi nas u manifestacije nezadovoljstva sobom – nesanicu, razdražljivost, negativne emocije… Dakle, ako ste nešto počeli, odredite rok i završite to, o čemu god da se radi. Disciplinujte se i radite svakodnevno i na onim stvarima koje vas zamaraju, dosadne su vam ili vam izazivaju nelagodnost, jer jedino ćete tako taj teret “skinuti s vrata”.

Wannabe TV

Editors choice