Smoothie

Savremen način ishrane kao obroke “pune zdravlja” i obroke koji su poželjni u toku dijeta uveo je različite napitke od voća i povrća. Međutim, ima nekoliko zamki koje treba izbeći, kako se ne bi dogodilo da ovi napici daju kontra efekat. Budući da je voće puno šećera, jedan ovakav napitak od raznih vrsta voća može da dovede do prevelike doza koja brzo utiče na povećanje kilograma, zbog toga treba jedan smoothie da sadži najmanje 80 procenata povrća i najviše 20 procenata voća, a najbolja je opcija da budu bez voća. Uz to, ovakve napitke treba konzumirati kao doručak, a ne tokom ostatka dana.

smoothie Hrana koja te potajno goji   iako mnogi tvrde suprotno

Sir sa niskim sadržajem masti

Sir je odličan izvor kalcijuma i proteina, ali osim toga, sirevi su puni mlečnih masti koje dovode do povećanja telesne mase. Da bi to izbegli, mnogi biraju vrste koje imaju nizak sadržaj masti, ali to je velika greška. Jedino šta žrtvuješ u tome jeste dobar ukus sireva, a oni koji imaju normalnu dozu masti u sebi su nekada dobri u redukciji težine, samo je bitno da vodiš računa o dnevnoj količini koju unosiš, te da ona ne bude velika.

Energetske pločice

Da li znaš zašto se one uopšte nazivaju energetskim? Zbog toga što u sebi imaju ogromnu količinu šećera koja ti daje snagu, energiju tokom dana, kao što to inače šećer čini. Međutim, ta količina šećera može organizmu da prija u ekstremnim situacijama, tako da ako ih već voliš traži one koje su sa najnižim sadržajem šečera, a koje na “bustovanje” energije utiču proteinima koje sadrže.

Comments