Koliko je puta dovoljno govoriti kako je najbolje da se oslobodimo stresa? Verovatno taj odgovor ni ne postoji, jer je savremeni način života postao takav da su stres i anksioznost postali u stvari sastavni deo svakodnevnice i ljudske navike. Međutim, koliko god naporan dan, nedelja, mesec, bili, ne smeš da dozvoliš da preovladaju i da ti svakodnevno uništavaju raspoloženje, energiju, a najpreče i ono najvažnije, ne smeš da dozvoliš da ti uništava zdravlje. Postoje brojne tehnike, preporuke koje ti govore kako da se izboriš sa ovim, ali postoje i određene stvari koje možeš da ponavljaš iz dana u dan kako bi smanjio količinu stresa koji te pritiska.

stres 3 Jednostavne stvari koje možeš da radiš svakodnevno kako bi umanjio stres

Pripremi garderobu uveče

Gde mi je košulja, koju jaknu uz ovo sad da obučem, šta da obujem…?” Poznato? Ne bi trebalo da bude. Ako te nekad mrzi da to uradiš, bar uradi eksperiment. Dva dana ujutru, pre nego kreneš na posao traži šta ćeš da obučeš, a onda odmah naredna dva dana sve spremaj uveče, od garderobe, obuće, pa sve do torbe koju nosiš sa sobom. Petog dana ćeš videti razliku, jer nema tog opterećenja kada ustaneš, imaćeš više vremena za kafu, doručak ili duže spavanje i nećeš biti pod presijom zbog toga. Iako mala stvar, ovo izaiva prilično veliku količinu stresa i nemira od ranog jutra.

Napravi manju to-do listu

Ovo se uvek provlači kao mala antistres terapija. Kada se unapred ukratko pripremiš za radni dan, neke druge obaveze poput odlaska u banku, kupovinu, viđanje sa prijateljima, neki sastanak… Sve to će uticati da na pameti nemaš sve obaveze konstantno i da brineš da li ćeš nešto od svega toga zaboraviti, zbog čega će se i stres smanjiti.

Comments