Ultimativno crno: Kako da izgledaš đavolski dobro

Kako da oslobodiš energiju vezanu za – vezivanje

Najukusniji kokteli sa kafom

Brzi kurs iz poznavanja vina

Kako da sprovedeš fizičku i mentalnu detoksikaciju

Zašto ti je potrebna emotivna pismenost

Znaci da ti preti “pregorevanje” na poslu

10 neverovatnih mesta koja vredi videti bar jednom u životu

Pravilo pametnog vežbanja: Nisu sve vežbe za svakog

Kako da brendiraš svoj stil?

Buba – retro i uvek u trendu

Kad vežbaš i vežbaš, a mišići ne rastu

Savremen muškarac, ekološka svest i moda

Liam Payne x Hugo Boss: Kolekcija koja će ti se dopasti!

Kako da nosiš najzahtevnije “muške” boje sa stilom

Kada treba da potražiš stručnu pomoć

Kada treba da potražiš stručnu pomoć

1/2

Ako vas nešto boli, verovatno nećete mnogo oklevati da odete kod lekara i da obavite potrebne analize, da biste ustanovili uzrok i primenili terapiju. Ali ako imate emotivne i psihičke tegobe, najverovatnije ćete pokušati da sami izađete na kraj sa svojim stanjem, očekujući da će sve proći samo i da ćete se stabilizovati kad se okolnosti promene. Ponekad se to i dešava, ali ponekad skliznemo dublje nego što možemo sami da sagledamo i bez stručne pomoći samo klizimo sve dublje, osećamo se sve gore i odvajamo se od realnosti – verujemo da smo ludi, da nam nema pomoći, izolujemo se i izbegavamo druge, stidimo se sebe, verujemo da su svi protiv nas i da nas niko ne razume… Ovo su stanja u kojima nam je neophodna stručna pomoć.

Osećanje teskobe (anksioznost)

Osećate napetost koja ne prolazi, stalno ste uznemireni i zabrinuti – novac, posao, emotivni odnosi, sve vas brine i plaši, ne vidite da možete nešto da promenite, ne sagledavate moguće dobre ishode i imate osećaj da vam je tesna sopstvena koža. Anksioznost (stanje konstantne brige i napetosti, često praćeno nesanicom, tahikardijom, povišenim pritiskom) može da traje i preraste u depresiju, a ovo stanje sve više pogađa mlade ljude.

Depresija

Većina ljudi tokom života iskusi depresivne epizode (često izazvane nekim bolnim događajem), koje traju i nekoliko nedelja. Ali ako ne možemo sopstvenim snagama da prihvatimo ono što se dešava i da se stabilizujemo, duboka tuga može da nam oduzme volju za životom i gurne nas u duboku depresiju. Kod muškaraca depresija često biva maskirana agresivnim ponašanjem – tuga se manifestuje kroz ljutnju i osećanje bespomoćnosti.

Wannabe TV

Editors choice