Bez sumnje je trčanje najbolji način da se zategneš, oslabiš i da liniju dovedeš do savršenstva, ali svaki sport kao i fizička aktivnost utiče na tvoj organizam, pa samim tim i na tvoje zdravlje. Da se razumemo, trčanje je zdravo, preporučljivo je svim generacijama i uzrastima, ali treba da znaš da ova aktivnost utiče na zdravlje tvog penisa ali i testisa. Svaki fizički napor svakako da šteti organima, pa ni polni organi nisu izuzetak. Nakon napornih sati u teretani ali i tokom trčanja i prolivenog znoja, telo se menja, ali se menja i tvoj “ponos” kao i testisi. Pa kako to trčanje utiče na muški polni organ?

Trčanje uzrokuje bolne testise

Istraživanje je pokazalo da svaki sedmi muškarac tokom trčanja povremeno oseća bolove u predelu međunožja, a uzrokuju ga variokokele, jedna vrsta proširenih vena koja se nalazi unutar skortuma. Variokokele su genetske, a ako ih imaš dolazi do toga da se tokom trčanja mišić skuplja i steže, što izaziva nedovoljan protok krvi tokom trčanja i napornih fizičkih aktivnosti.

Neadekvatna oprema

I ona uzrokuje bolove u testisima tokom trčanja, pogotovo ako imaš naviku da nosiš preuske šortseve. Uska odeća smanjuje strujanje i protok krvi, što neminovno uzrokuje bolove i oticanje među nogama. Ako tokom trčanja osetiš bolove najbolje je da odmah prestaneš sa ovom fizičkom aktivnošću jer te na ovaj način telo upozorava da nešto nije u redu sa organizmom.

trcanje Kako trčanje utiče na ZDRAVLJE tvog penisa
Comments