Bočno podizanje tegova

Za jačanje ramena se preporučuje da tegove odižete u stranu dok ruke na budu sasvim ispravljane. Ovakvu vrstu vežbi kombinujte sa običnim dizanjem tegova gde ruku savijate u laktu. Radite jednu, pa drugu vežbu zaredom. Tako ćete biti u mogućnosti da malo odmorite ramena, a i moći ćete da odradite više serija ili više ponavljanja.

Dizanje tegova iznad glave

Ne postoji bolja vežba za jačanje tricepsa od dizanja tegova iznad glave. Pored toga što ćete veoma brzo primetiti da je vaš triceps sve veći, jačaće i vaša ramena.

Stanite uspravno i teg ili dva tega držite malo iznad grudi. Podižite teg tačno iznad glave i onda polako spuštajte do grudi. Teg nikad nemojte spuštati sasvim i opuštati ruke, nego ga držite tik iznad grudi. Kada ramena ojačaju, onda povećajte broj ponavljanja ili povećajte težinu. Ukoliko želite da nabildujete ramena, preporučujemo vam da pojačavate težine, uz ne tako veliki broj ponavljanja.

Crab walk

Crab walk je pomalo neobična vežba, ali bićete oduševljeni njenim rezultatima. Sednite na pod, noge stavite u takav položaj da se savijaju u kolenu pod uglom od 90 stepeni. Ramena i ruke treba da budu pod pravim uglom u odnosu na pod, a zadnjicu odignite od poda. U tom položaju hodajte napred i nazad, sve vreme držite stomačne mišiće zategnutim i trudite se da se sasvim odignete od poda i da se zadnjica ne spušta.

Naslovna fotografija: instagram.com/inspiringinstafeeds

Jovana Petković

Comments