Pravljenje osnove od ovog trenutka bolje je nego započinjanje od nule

Početak novih treninga u decembru takođe vam daje prednost u smislu navikavanja na novi program vežbanja. Takođe vam omogućava da izgradite temelj koji će vas dovesti do povećanja uloga i kasnijeg uvida u dobitke. Zašto čekati do januara da to uradite? Ako čekate ceo mesec da započnete novu fitnes rutinu, mesec dana ste u zaostatku od onoga što ste mogli da učinite da ste počeli sada!

Čekanje do januara može umanjiti nivo vašeg samopouzdanja

Čekanje do početka 2022. godine može imati iznenađujuće negativni uticaj po vaše samopouzdanje. To se dešava usled većih i češćih količina hrane koje unosite u svoj organizam, kao i u nedostatku kretanja. Ulazak u novu godinu sa osećanjem usporenosti i nekoliko kilograma viška, neće baš pomoći vašem samopouzdanju. Izbegnite taj neugodan osećaj tako što ćete umesto toga započeti svoju novu fitnes rutinu u decembru.

Rani početak znači ozbiljni boost za vašu motivaciju

Iako može biti potrebno vreme i doslednost da biste videli fizičke rezultate nakon započinjanja novog programa vežbanja, ovo vam pokazuje da je istrajavanje u namerama moguće i da se osećate sjajno pomerajući svoje granice i praveći progres. Ovo ima pozitivan efekat na sve oblasti vašeg života. Pored elementarnog zdravlja, ljudi bi trebalo da vežbaju zbog samodiscipline, kako bi svoju podsvest održali u balansu i poslali joj poruku: šta god da se desi, napredovaću.

Naslovna fotografija: instagram.com/ptergenyilmaz_

Dušan Veselinović

Comments