Jedan od problema, koji nije deo samo savremenog života, već je tako oduvek, jeste to što se provodi mnogo vremena u zatvorenom prostoru, sedeći ili ležeći. Ukoliko se ne trudiš da budeš fizički aktivan, ukoliko sebi ne obezbediš vreme za lagane, duže šetnje, vreme u prirodi, onda je to jedan od prvih okidača ka nastanku anksioznosti i drugih neželjenih i prilično opasnih stanja.

Iako možda to nije nekada bilo izraženo u velikoj meri, sada je skoro jedan od zahteva savremenog sveta da svi izgledamo odlično u bilo kom trenutku. Perfekcionizam i visoka očekivanja dovela su do toga da se pojedine osobe samo na to i fokusiraju, a onda u jednom trenutku, od prevelikog truda da se svima dopadne dolazi do problema i nastanka depresivnih stanja.

stres 3 Navike koje loše utiču na naše mentalno zdravlje

 

U sistemu poremećenih vrednosti postalo je normalno nešto kupiti kako bi delovali i izgledali bolje, od onoga šta je zapravo realnost. Dovoljno je samo da pogledamo mnoge koji kupuju skupe automobile, jahte, ogromne kuće i drugo, kako bi okolini stavili do znanja stvari koje nisu bitne, i zaboravljaju na pravi odnos koji treba da gaje i čuvaju sa tom okolinom, zbog čega dolazi do psihičkih “pucanja” i poremećaja.

Comments