Popularnost hrani vaš ego – poštovanje hrani vašu dušu

Veliki poroci velikih pisaca

Citati Thomasa Manna o čoveku, ljubavi, istini i vrlinama

8 Netflixovih Marvel heroja koje bismo voleli da vidimo u MCU

Zanimljive činjenice koje treba da znate o Tomu Hardyju

10 glumica u koje smo bili zaljubljeni 90-ih

Ivan Divan: “Ne bih odvajao svoju čovečnost od umetnosti”

Postavljanje granica – znak zrelosti i stabilnosti

Kako da bolje podnesete odbijanje

Iritantne stvari koje vam sigurno neće nedostajati – jer ste singl

Ovo je hrana od koje će vam mamurluk biti “kao rukom odnesen”

Ovo su najplaćeniji sportisti u 2021. godini, a evo koliko oni zarađuju

Hrvatska kompanija Rimac postaje većinski vlasnik Bugattija

Stvari koje rade pravi džentlmeni

Ovo je hrana koju bi trebalo da izbegavate nakon što napunite trideset

Zdravlje i fitnes

Nije istina da je pilates sport za žene, a evo zašto može biti dobar i za vas

1/2

Kada pomislite na pilates, u glavi su vam verovatno bodiji, roze trikoi, helanke, grejači, oni stari videi iz osamdesetih godina na kojima žene vežbaju vođene Jane Fondom i spot za poznatu pesmu Erika Prydza “Call On Me”. Dakle, ništa što u sebi nosi muževnu energiju. Sve što vam pop kultura govori je da je pilates sportska aktivnost namenjena ženama, i da vi možete uživati u pilatesu jedino posmatrajući ga. Ipak, današnje vreme je vreme u kojem više ne postoji mesto za stereotipe o rodnim ulogama i zato bi bez ikakve brige trebalo da budete u stanju da i sami uživate u pilatesu, ukoliko to želite. Pilates je veoma koristan za vaše zdravlje i vaše telo, a ako niste još uvek uvereni u to, u nastavku teksta vam predstavljamo pet razloga zbog kojih bi trebalo da se oprobate u pilatesu, iako ste muškarac.

Korigovaćete svoje držanje

Ukoliko previše sedite na poslu, za laptopom ili računarom, vaše držanje će definitivno trpeti posledice. Osim neželjenog savijanja kičme i vrata i “mlitavosti” mišića, vremenom ćete početi da osećate i bol – i zato bi na vreme trebalo da se posvetite kompletnom jačanju svog tela. Pilates vam možda neće dati pločice koje biste mogli pokazati tokom letnjih meseci, ali će vam dati telesnu definiciju. Pilates se fokusira na bočne trbušne mišiće i mišiće koji grade pod karlice, a upravo to su mišići koji daju potporu vašem pravilnom i zdravom držanju. Takođe, ovi mišići omogućavaju vam da podižete veće težine i da budete fleksibilni, te je svakako dobro da oni budu aktivni i ojačani.

Brzo ćete izgubiti kilograme

Ukoliko za cilj imate da brzo izgubite kilograme, pilates vam može biti od pomoći. Ovaj osećaj svima nam je poznat, a naročito pred leto, jer da se ne lažemo – nikada ne krenemo sa vežbanjem na vreme. Sa redovnim odlascima na pilates moguće je izgubiti do čak 5 kg za mesec dana, što su sjajni rezultati za tako kratko vreme. Takođe, velika prednost pilatesa je i to što ćete pored gubitka kilograma steći i definiciju, koja će biti jasno vidljiva. Ovo se dešava usled toga što su tokom čitavog pilates treninga svi mišići pod konstantnom tenzijom, a na njihovoj definiciji radite kombinacijom veoma sporih i takođe veoma brzih pokreta.

Wannabe TV

Editors choice