Kada se počne sa ozbiljnim vežbanjem i napornim treninzima u teretani, ishrana se redukuje, a često joj se dodaju i mnogi suplementi, kako bi brže došlo do rezultata koji se priželjkuju, te da bi se mišići brže uvećavali i stvarali. Bodibilderi najčešće koriste protein i amino kiseline kao dodatak, ali ono što znaju oni koji se profesionalno bave ovim, jeste da hranu ne može ništa da zameni. I dok neki izbegavaju da jedu masnu hranu, drugi znaju da se hranom koja se često ignoriše, dolazi do boljih rezultata nego što je to slučaj sa suplementima.

Mnogi izbagavaju punomasno mleko, kako ih ne bi gojilo. Međutim, punomasno i mleko koje ima manji procenat masnoće nemaju veliku razliku u kalorijskoj vrednosti. Punomasno mleko je veoma dobar izbor kalciju, magnezijuma, uopšte elektrolita koji su odgovorni za rast i razvoj mišića, kao i normalno funkcionisanje organizma. Ovo je dovoljan razlog da mleko ne zamenjujete drugim proizvodima, jer vam je samo dovoljno.

Ove namirnice su bolje od suplemenata kada vežbate Ove namirnice su bolje od suplemenata kada vežbate ,

Jedan od najvećih mitova, koji nisu tačni, jeste da krompir goji. Da, goji, ali kada ga jedete u velikoj količini, uostalom kao i bilo koja druga namirnica i hrana. Krompir je nezaobilazan kada trenirate jer obiluje vitaminima i mineralima koji su vam potrebni kada ste u procesu treniranja.

Ove namirnice su bolje od suplemenata kada vežbate2 Ove namirnice su bolje od suplemenata kada vežbate
Comments