Crveno meso

Crveno meso je poznato po tome što je kompletan izvor proteina, ali sa njime morate paziti. Svetska zdravstvena organizacija je crveno meso proglasila kancerogenim, te se uvek zapitajte da li ga kupujete na proverenom mestu i nemojte ga kupovati i jesti često.

Grickalice

Krekeri, čips, podgrevana hrana, smoki, tortilja čips… nisu više hrana za vas ukoliko ste prešli tridesetu. Ova preterano prerađena i veštačka hrana ni u jednom životnom dobu nije zdrava po vas, ali u mladosti će je vaš organizam lakše podneti. Znamo, ovo je guilty pleasure hrana u kojoj svi uživamo, ali pokušajte da je uzbegavate što je više moguće!

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Men’s Confidence (@mens_confidence)

Alkoholna pića

Nakon tridesete godine, metabolizam za preradu alkohola u vašem organizmu znatno je lošiji i sporiji nego što je bio kada ste bili mladi. Zato bi bilo bolje da pijete ređe, manje, i kvalitetniji alkohol, jer će vas u suprotnom stići mnogo gori mamurluci nego oni kakve ste do sada imali. A i u slučaju smanjenog konzumiranja alkohola, spremite se na malo jače glavobolje koje ne možete izbeći.

Energetska pića

Energetska pića su možda privlačna opcija, ali nikako nisu zdrava. Ona su pre svega puna šećera i kofeina, a u njima nema ni trunke zdravih sastojaka – i zato je bolje da ih se klonite. Budnim vas mogu održati i kafa ili crni čaj bez šećera.

Kupovni sokovi

Sokovi deluju kao trenutno osvežavajuće rešenje, ali oni su zapravo puni šećera, a ponekad u sebi sadrže i konzervanse i veštačke boje. Umesto ovih kupovnih napitaka, bilo gaziranih ili negaziranih, odlučite se za sveže ceđeni sok, limunadu bez šećera ili vodu.

Naslovna fotografija: instagram.com/mens_confidence

Jovana Pantić

Comments