Stvari koje rade pravi džentlmeni

Ovo je hrana koju bi trebalo da izbegavate nakon što napunite trideset

Vodič kroz emotivni nered – za početnike

Kako da doneseš odluke koje menjaju život

Nisu svi treninzi isti, a ovo je pet vrsta treninga koje možete isprobati

Šta misliš da devojka očekuje od tebe – a šta je njoj zapravo bitno

DRAM BEND: “Izdati prvi album je kao da si završio osnovnu školu”

Ovo su najavljeni albumi koje nestrpljivo iščekujemo u ovoj godini!

Kako da all black stajlinge ovog proleća učinite zanimljivijim

Razlozi zbog kojih će vas devojke ostavljati (jer ste emotivno nedostupni)

Savršene ideje za tetovaže kod muškaraca

#styleinspofriday – Noah Centineo

Kako da zadržiš onu do koje ti je stalo

Pogrešna uverenja kojih treba da se oslobodiš zarad svog mentalnog zdravlja

Mrtvi uglovi koji vam ometaju manevrisanje u u seksu

Zdravlje i fitnes

Ovo je hrana koju bi trebalo da jedete pre treninga – za najbolje rezultate

1/2

Ako naporno trenirate, a čini vam se da efekti ne pristižu onom brzinom kojom biste vi to voleli, razmislite o ishrani koju konzumirate uz redovne treninge, jer možda se baš u tome krije problem. Istraživanja su pokazala da pravilno izbalansirana ishrana pozitivno utiče kako na vaše opšte zdravlje, tako i na efektivnost treninga. Pravilna ishrana utiče na rast vaših mišića, ubrzava topljenje masnih naslaga i unapređuje sportski potencijal, a može uticati i na vaše emotivno stanje. Razlika između profesionalnog sportiste i prosečnog vežbača kome je teško da trenira nije samo u intenzitetu i rutini vežbanja, već i u ishrani. Ono što pijete i jedete pre i posle treninga igra ključnu ulogu i zato vam u nastavku teksta predstavljamo koje to namirnice je najbolje jesti pre treninga, kako biste postigli željene efekte u što kraćem vremenskom roku.

Zašto je važan obrok pre treninga?

Obrok pre treninga jednako je važan kao i onaj posle treninga. Veoma je bitno da u obrocima pre treninga unesete odgovarajuće hranljive materije, koje će potpomoći vašem organizmu i dati mu energiju, kao i da ove obroke konzumirate u odgovarajuće vreme. Dodaci ishrani u vidu suplementacije mogu biti od pomoći i mogu doprineti efektu treninga, a osim ishrane i suplementacije, važno je obratiti pažnju i na pravilnu hidrataciju organizma, adekvatan odmor i miran san. Takođe, na trening ne treba ići ni potpuno sit, ali ni gladan. Pre treninga ključno je imati izbalansiran obrok koji će vam dati energiju, ali vam neće opteretiti organizam. Evo na šta je ključno obratiti pažnju u obrocima pre treninga.

Složeni ugljeni hidrati

Složeni ugljeni hidrati su u obrocima pre treninga najbolji izbor, jer se sporo vare i pružaju dovoljno energije tokom treninga. Pre treninga možete pojesti voće – kao što su na primer jabuke, banane ili pomorandže, koje predstavljaju mali izvor energije iz brzo svarljivih ugljenih hidrata, za sam početak treninga. Ipak, kod konzumiranja sleženih ugljenih hidrata obratite pažnju na to da su oni sa niskim ili srednjim glikemijskim indeksom. Ugljeni hidrati preporučljivi su za kratke, visokointenzivne treninge, dok se masti više preporučuju za duže treninge umerenog intenziteta.

Proteini

Mnoga istraživanja pokazala su da konzumiranje proteina pre treninga pozitivno utiče na efekat samog treninga. Takođe, kombinovanjem proteina i složenih ugljenih hidrata pospešićete rast mišića. Prednosti konzumiranja proteina su pored mišićnog rasta i lakši opravak mišića, povećana snaga tokom treninga, kao i bolje performanse.

Wannabe TV

Editors choice