Savršene ideje za tetovaže kod muškaraca

Kako muškarcima uspeva da oteraju stvarno kvalitetnu ženu

Kad u životu želiš nešto više

Kako da zadržiš onu do koje ti je stalo

Pogrešna uverenja kojih treba da se oslobodiš zarad svog mentalnog zdravlja

Kako da pronađeš svoju snagu

Najveće želje savremenog (mladog) sveta

Kako da upotrebiš bes kao pogonsko gorivo

Zašto vam uspeh izmiče

Miodrag Majić, autor romana “Deca zla”: Izvesno je da ćemo u dogledno vreme imati i igranu seriju po motivima ovog romana

Kad “prebaciš” iz ekstrovertnosti mladosti u introvertnost zrelosti

Ghosting, stop: Šta možeš da kažeš, umesto da samo nestaneš

Uznemirujuće stvari koje nikada nisi ni želeo da znaš o ženama

Rečenica kojom ćeš zavesti svaki znak u horoskopu

Uvidi koje treba da uvedeš u praksu do tridesete

Zdravlje i fitnes

Rizici kojima se izlažeš kad uzimaš steroide

1/2

Poznato ti je da su steroidi opasni, ali hoćeš malo da se “napucaš” na brzinu, da bi se pokazao na plaži, pa misliš da ti kratkoročna upotreba steroida ne može mnogo škoditi. Evo šta kaže nauka – zašto i kako steroidi utiču na tvoj organizam.

Steroidi utiču na čitav organizam

Mnogo muškaraca nije odolelo iskušenju da okuša prečicu do napumpanih mišića i nabildovane figure, pa su se bacili na steroide. Nema razlike da li ih unosiš iglom ili gutaš, anabolički steroidi putuju kroz krvotok do ćelija mišića, gde dolaze u interakciju sa DNK. I dok kolaju krvotokom, utiču na ceo organizam, od mozga, do reproduktivnih organa.

Mišići bujaju

Upotreba steroida stimuliše anabolički potencijal mišića i oni bubre i rastu preko svojih genetskih granica – dakle, guraš svoje telo van onoga što mu je priroda odredila, a to sigurno ne može da bude zdravo. Stručnjaci preporučuju umereno vežbanje bez stimulansa i dovoljno odmora i sna – jer se veliki deo mišićne adaptacije odvija tokom spavanja.

Telo pati

Mišići rastu prisiljavajući ostatak tela da se nekako prilagodi tom procesu – nivo testosterona raste, a tvoj oranizam nije spreman da se nosi sa tim. Preplavljen si toksinima, koje jetra i bubrezi ne uspevaju da prerade – sve u tvom telu radi prekovremeno i preopterećeno. U ovom stanju nikako ne bi smeo da piješ, a trebalo bi da jedeš dosta karfiola, on će pripomoći u razgradnji toksina.

misici Rizici kojima se izlažeš kad uzimaš steroide

Wannabe TV

Editors choice